Δεν πιστεύει στην τύχη του ένας πιλότος, ο οποίος έφτασε μία… ανάσα από τον θάνατο, σε ατύχημα σε αεροδιάδρομο στη Νεβάδα.

Ο Τομ Ρίτσαρντ μετείχε σε αγώνες στο Ρίνο, στις 18 Σεπτεμβρίου, όταν ένα άλλο αεροσκάφος χτύπησε από πίσω το δικό του, με το φτερό να περνά εκατοστά από το κεφάλι του.

Η κάμερα από το πιλοτήριο του αεροσκάφους του Ρίτσαρντ κατέγραψε τη στιγμή, σε ένα βίντεο που κόβει την ανάσα. Το περιστατικό συνέβη λίγες στιγμές μετά από την απόφαση του πιλότου να κλείσει τη μηχανή του, καθώς δεν απέδιδε αρκετά για πτήση. Κάτι που όμως δεν αντιλήφθηκαν οι άλλοι μετέχοντες στον αγώνα, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να χτυπήσει με το φτερό του το αεροσκάφος του Ρίτσαρντ.

Ο πιλότος στάθηκε τυχερός, καθώς τραυματίστηκε μόνο ελαφριά στο χέρι. «Είμαι πολύ τυχερός, ένα μέτρο πιο αριστερά να ήμουν και θα είχα γίνει κιμάς», έγραψε στο Facebook ο Ρίτσαρντ. «Εχω χρησιμοποιήσει και τις εννιά ζωές μου, αλλά γιατί να έχεις εννιά ζωές αν δεν τις χρησιμοποιήσεις;», πρόσθεσε, εξηγώντας την απόφασή του να επιστρέψει σε αγώνες, παρά τη σοκαριστική εμπειρία του.

via