Την 1η Αυγούστου, το 2016, ο Brandon βγήκε επίσημα σε σύνταξη.

Ο 34χρονος προγραμματιστής λογισμικού και blogger του Mad Fientist – που δεν χρησιμοποιεί το επίθετό του στο διαδίκτυο για λόγους προστασίας της ιδιωτικής του ζωής – σχεδίαζε και εξοικονομούσε χρήματα για την συνταξιοδότηση τα τελευταία χρόνια.

«Ποτέ δεν ήμουν από αυτούς που ξόδευαν», είπε ο Brandon, που έκανε οικονομίες και επένδυσε περίπου το 70% των καθαρών του αποδοχών, είπε στο Business Insider. «Για τα πρώτα πέντε με επτά χρόνια της καριέρας μου, δεν έκανα ιδιαίτερα οικονομία. Τότε έμαθα για την οικονομική ανεξαρτησία και είπα «Αυτό είναι τέλειο. Για αυτό θα κάνω εξοικονόμηση».

Ο Brandon, ο οποίος είναι παντρεμένος, αλλά κρατά τα οικονομικά του σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητα από τη σύζυγό του Τζιλ, οφθαλμίατρο που δεν ενδιαφέρεται για συνταξιοδότηση, μιλούσε για την έννοια της οικονομικής ανεξαρτησίας (FI) στην online κοινότητα που αναζητούν να εξοικονομήσουν αρκετά ώστε να μπορέσουν να σταματήσουν να δουλεύουν και να «αποσυρθούν».

Σήμερα, ο Brandon ζει στη Σκωτία για να είναι κοντά στην οικογένεια της συζύγου του και μόλις ξεκίνησε να απολαμβάνει τη ζωή του ως συνταξιούχος.

Όταν το Business Insider του ζήτησε να δώσει κάποιες συμβουλές σε ανθρώπους που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, είπε:

«Ένα λάθος που κάνει ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων, είναι ότι δε γνωρίζουν πραγματικά πόσα χρήματα δαπανούν για πράγματα που ίσως δεν τους κάνουν ευτυχισμένους. Δεν χρειάζεται να αφιερώσουν ολόκληρη τη ζωή τους στο να φτιάχνουν ένα προϋπολογισμό, απλά πρέπει να έχουν ένα προσωπικό κεφάλαιο και να προσπαθούν να καταλάβουν πόσα από αυτά τα χρήματα πηγαίνουν για την ευτυχία τους.

Πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα σε πράγματα που θα μπορούσαν να τους έκαναν ευτυχισμένους πριν από ένα χρόνο – ίσως η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου με δόσεις, αλλά τώρα το αυτοκίνητο είναι παλιό ή το να ζουν σε ένα μεγάλο σπίτι αλλά σε μια γειτονιά μακριά από την εργασία τους. Υπολογίστε τι σας κάνει ευτυχισμένους και αρχίστε να επενδύετε αναλόγως».

Ο Brandon έδωσε ένα ακόμα παράδειγμα ενός διάσημου Blogger Οικονομικών, του Mr. Money Mustache, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε σε ηλικία 30 ετών και ζει με 24.000 δολάρια το χρόνο στο Κολοράντο με τη σύζυγο και το γιο του. «Οι άνθρωποι είναι τόσο συνηθισμένοι στο να πληρώνουν για την πολυτέλεια, να περιποιούνται τον εαυτό τους όλη την ώρα, αλλά τα δύσκολα πράγματα στη ζωή είναι και τα καλύτερα», εξήγησε.

Πολλοί άνθρωποι έχουν μάθει στην πολυτέλεια και δεν έχουν ποτέ ζεσταθεί ή κρυώσει ή πεινάσει ή κοπιάσει για τίποτα. Ελέγξτε τον εαυτό σας να δείτε τι μπορείτε να κάνετε και ίσως μπορέσετε να κόψετε τεράστια έξοδα με αυτόν τον τρόπο», συμβουλεύει τέλος ο Brandon.

Πηγή: newmoney