Τα μπέργκερ -γνωστής αλυσίδας- μπήκαν στο στόχαστρο ενός άνδρα, ο οποίος αποφάσισε να τα πολτοποιήσει και να πιει τον χυμό τους.

Πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 1800, ο Γάλλος Auguste Escoffier εφηύρε μεταξύ άλλων αμέτρητων γαστρονομικών δεξιοτεχνιών, τη ντεμί γκλας. Αυτή η σως αποτελεί μία πλούσια βάση για πολλές συνταγές. Για την παρασκευή της χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός από κομμάτια κρέατος και σάλτσα εσπανιόλ.

Η ντεμί γκλας συνδυάζεται τέλεια με το βόειο κρέας, ένα είδος κρέατος το οποίο χρησιμοποιείται ως πρωταρχικό συστατικό στα μπιφτέκια της εταιρείας και κατ’ επέκταση στα δημοφιλή της μπέργκερ. Επίσης, τα ψωμάκια των μπέργερ της περιέχουν κρεμμύδια, αγγουράκια και κέτσαπ.

Τελικά ο συγκεκριμένος πήρε την απόφαση και αποφάσισε να αναμείξει μερικά μπέργκερ με πατάτες τηγανητές και να δημιουργήσει έναν… χυμό. Αναρωτιόμαστε τι θα είχε να πει άραγε ο Escoffier για αυτή την παράξενη smoothie-δημιουργία…

Πηγη: independent.co.uk