Δεν έχω φτιάξει παρόμοια Τυροπιτάκια η Τυροπιτάρες για την ακρίβεια.

Έχουν διαφορετική τεχνική γίνονται όμως εύκολα και είναι πολύ νόστιμα. Σηκώνουν πάρα πολλές παραλλαγές ανάλογα τις γεύσεις που σας αρέσουν.

Ταααα Τυροπιτάκια ή Τυροπιτάρες

Υλικά 120 γρ χλιαρό γάλα-250 γρ περίπου χλιαρό νερό-1 αυγό-1 κ.σ ξύδι 1/2 κ.σ ξερή μαγιά-1/2 κ.σ μπέικιν πάουντερ-2 κ.σ γιαούρτι 1/2 κ.σ ζάχαρη-1/2 κ.σ αλάτι-3 κ.σ καλαμποκέλαιο-800 γρ αλεύρι (το νερό λέω περίπου μπορεί να χρειαστεί και άλλο)    Γέμιση φέτα η ανθότυρο η μυζήθρα και προεραιτικά αυγό-μαιντανό η δυόσμο    Για να αλείψω ενδιάμεσα+πάνω 60 γρ βούτυρο+60 γρ καλαμποκέλαιο-1κρόκο+2 κ.σ νερό Ταααα Τυροπιτάκια ή Τυροπιτάρες

Πάμε παρέα να φτιάξουμε  βήμα βήμα

Οδηγίες Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα-μαγιά-ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό-γιαούρτι-καλαμποκέλαιο-ξύδι-αλάτι. Προσθέτουμε νερό-αλεύρι-μπέικιν το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε για λίγο. Έχουμε ένα λείο μαλακό ζυμάρι και το σκεπάζουμε να διπλασιαστεί 1 ώρα περίπου.

Ταααα Τυροπιτάκια ή Τυροπιτάρες

Ξεφουσκώνουμε την ζύμη την βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και την χωρίζουμε στα 4. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι φύλλο όπως όταν κάνουμε πίτα και αλείφουμε με βούτυρο. Το ίδιο κάνουμε και τα άλλα μπαλάκια και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Αλείφουμε όλα τα φύλλα ενδιάμεσα με βούτυρο-καλαμπκέλαιο και τα κάνουμε ρολό. Κάνουμε ένα σφιχτό ρολό με τα 4 φύλλα που έχουμε ανοίξει και το κόβουμε κομμάτια.

Ταααα Τυροπιτάκια ή Τυροπιτάρες

Ταααα Τυροπιτάκια ή Τυροπιτάρες

Κόβουμε 20 κομμάτια η πιο πολλά αν τα φτιάξουμε πιο μικρά ανάλογα το μέγεθος. Τα πατάμε με τα δάχτυλα μας γεμίζουμε με το τυρί που μας αρέσει και κλείνουμε. Αν θέλετε στο τυρί προσθέστε αυγό και δυόσμο η μαιντανό όπως σας αρέσουν. Εγώ στα μισά έβαλα δυόσμο και έγιναν πολύ νόστιμα.

Ταααα Τυροπιτάκια ή Τυροπιτάρες

Αφήνουμε στην λαμαρίνα τα Τυρένια μας να φουσκώσουν 15 λεπτά περίπου. Τα αλείφουμε πριν το ψήσιμο προσεχτικά με το διάλυμα αυγού.

Ταααα Τυροπιτάκια ή Τυροπιτάρες

Συγχρόνως προθερμαίνουμε τον φούρνο  στους 200 βαθμούς και ψήνουμε 25-30 λεπτά

Ταααα Τυροπιτάκια ή Τυροπιτάρες

Ταααα Τυροπιτάκια ή Τυροπιτάρες

Συνταγή από το youtube

“Καλή Όρεξη”

Πηγή:elpidaslittlecorner.blogspot.gr