Σίγουρα θα θυμάστε το πιο αγαπημένο, το πιο cult παιχνίδι στην ελληνική τηλεόραση. Αν έχετε πατήσει τα τριάντα τότε είναι σίγουρο ότι θα θυμάστε τα «Παιχνίδια χωρίς σύνορα».

Το παιχνίδι ήταν ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα της EBU, το οποίο ξεκίνησε το 1965 και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες.

Η Ελλάδα πήρε μέρος στο παιχνίδι από το 1993 έως το 1999. Τα χρόνια αυτά ήταν υπερκαρκετά για να βρουν οι νέοι της χώρας μας τον νέο τους τηλεοπτικό έpωτα.

Ό,τι και να σας πούμε για τα «Παιχνίδια χωρίς σύνορα» θα είναι λίγο, αν δεν τα έχετε δει. Ήταν πιο δύσκολο απ’ το Survivor, πιο cult από τη Eurovision, με τεράστιες ανατροπές.

Τη δόξα του Survivor ζήλεψε ακόμη και το κρατικό κανάλι και ήδη πριν αποχωρήσει η προηγούμενη διοίκηση είχαν ξεκινήσει επαφές και συζητήσεις για να επαναφέρει ένα πρόγραμμα που αγαπήθηκε πολύ στο παρελθόν.

Ο λόγος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού Mytv, για τα Παιχνίδια χωρίς σύνορα, στα οποία η Ελλάδα συμμετείχε από το 1993 έως και το 1999.

Τα Παιχνίδια χωρίς σύνορα ταξίδευαν σε κάθε εκπομπή σε διαφορετική χώρο όπου παίζονταν παιχνίδια που είχαν σχέση με τον πολιτισμό της εκάστοτε χώρας. Η τελευταίο εκπομπή αποτελούσε τον Τελικό, στον οποίο διαγωνίζονταν οι ομάδες που είχαν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία από κάθε χώρα, στις προηγούμενες εκπομπές της χρονιάς.

Για την παρουσίαση, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, συζητήσεις έχουν γίνει με τον Κωνσταντίνο Σγόντζο, που παρουσίαζε τα Παιχνίδια χωρίς σύνορα και στο παρελθόν.