Σοκάρει το βίντεο αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του

Ένα σοκαριστικό βίντεο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φαίνεται να δείχνει τη στιγμή που ένας σύρος αντάρτης πάει να βγάλει τον εαυτό του με τους συντρόφους του μια selfie αλλά το τηλέφωνο, το οποίο θεωρείται ότι είναι παγιδευμένο, ανατινάζεται.

Το βίντεο, το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί, δείχνει τα μέλη του Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού να είναι συγκεντρωμένα μπροστά από μια κάμερα. Οι οκτώ άνδρες κάθονται μπροστά από μια σημαία και τραγουδούν σε ένα μικρόφωνο, με δύο τουφέκια στημένα μπροστά τους. Το 30 δευτερολέπτων κλιπ δείχνει έναν από τους άνδρες να παίρνει ένα τηλέφωνο και κρατώντας το πάει να βγάλει μια φωτογραφία τον εαυτό του και τους άλλους αντάρτες.

ksdjat2 1

Τη στιγμή που πατάει, όμως, το κουμπί, ανατινάζεται ολόκληρο το δωμάτιο. Σε δευτερόλεπτα παντού γεμίζει καπνός και σκόνη, ενώ κάποιοι ακούγονται να φωνάζουν «Allahu Akbar» – που σημαίνει «ο Θεός είναι μεγάλος»- τη στιγμή που προσπαθούν να σωθούν και να βοηθήσουν τους συντρόφους τους.

ksdjat1

Όταν καθαρίζει η σκόνη, η κάμερα έχει γυρίσει από την έκρηξη και δείχνει προς επάνω, έναν ανεμιστήρα οροφής. Όπως, πάντως, αναφέρει η βρετανική Daily Mail, το γεγονός ότι η κάμερα που κατέγραψε το γεγονός δεν καταστράφηκε και ότι οι άλλοι άνδρες φαίνεται να μην τραυματίστηκαν, δείχνει ότι μάλλον η βόμβα ήταν μικρής εμβέλειας σε σχέση με αυτές που χρησιμοποιούν οι αντάρτες και οι τζιχαντιστές.

Δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο, αν πρόκειται για γνήσιο βίντεο και αν υπήρξε κάποιος νεκρός από την έκρηξη.

Πηγή: newsbeast.gr