Η δουλειά του Marc Ching δεν είναι μια συνηθισμένη δουλειά.
Εκτός του ότι ασχολείται καθημερινά με ένα κατάστημα τροφίμων κατοικίδιων ζώων που ονομάζεται PetStaurant και με ένα τοπικό καταφύγιο ζώων, ο Marc κάνει επίσης συχνές επισκέψεις σε μέρη της Ασίας. Αλλά δεν πηγαίνει εκεί για διακοπές. Ο Marc πηγαίνει εκεί με μοναδικό σκοπό να σώσει τα σκυλιά από το παράνομο εμπόριο κρέατος.
Το 2011, ο Marc ξεκίνησε το Ίδρυμα Ελπίδας και Ευεξίας των ζώων με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει τα παραμελημένα και κακοποιημένα σκυλιά να βρουν ένα ζεστό σπίτι και να πάρουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός του οποίου η αποστολή είναι να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα, ανεξάρτητα από τους κινδύνους που διατρέχουν.
Το 2015, ο Marc Ching έμαθε για το φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος, το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο σε μια μικρή πόλη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, τη Yulin. Αυτή η ανακάλυψη άλλαξε ριζικά τη ζωή του Marc.
“Η κακομεταχείρηση είναι τόσο βάναυση εκεί που δεν συγκρίνεται με τίποτα παρόμοιο στην Αμερική,” είπε ο Marc για το φεστιβάλ Yulin.
Μετά το ταξίδι του προς την Κίνα και βλέποντας την σκληρότητα από πρώτο χέρι, ο Marc αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να αφήσει αυτά τα ζώα στη μοίρα τους, γνωρίζοντας τα φρικτά βασανιστήρια που είχαν υποστεί.
Από τότε, ο Marc έχει πάει πίσω στην Ασία έξι φορές, και προετοιμάζει το έβδομο ταξίδι του πολύ σύντομα. Προσποιείται ότι είναι ένας πλούσιος Αμερικανός επιχειρηματίας που ψάχνει για κρέας σκύλου, και ζητάει από τα σφαγεία να του δώσουν ζωντανά τα σκυλιά ως “δείγματα” του προϊόντος. Από τη στιγμή που έχει εξασφαλίσει τα σκυλιά, ο Marc και η ομάδα του τα πηγαίνουν λαθραία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τα κακόμοιρα αυτά ζώα μπορούν να πάρουν την ιατρική φροντίδα και την αγάπη που χρειάζονται.
Προφανώς, κάποιοι πολιτισμοί εξακολουθούν να πιστεύουν στο μύθο ότι η αδρεναλίνη κάνει τη γεύση του κρέατος του σκύλου καλύτερη, και ότι μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, αυτοί οι ισχυρισμοί είναι απολύτως ψευδείς και προωθούν μια διαδικασία βασανιστηρίων πριν τη σφαγή αυτών των πλασμάτων.
“Το εμπόριο αυτό είναι χτισμένο πάνω στην πεποίθηση ότι αν το ζώο βασανίζεται και κακοποιείται, η γεύση του κρέατος του είναι καλύτερη,” δήλωσε ο Ching για τη βιομηχανία κρέατος σκύλου.
Η Διεθνής Εταιρεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκτιμά ότι περίπου 1 εκατομμύριο σκυλιά σφάζονται βάναυσα για τη γούνα ή το κρέας τους κάθε χρόνο μόνο στην Κίνα. Ευτυχώς, άλλες ομάδες ακτιβιστών και διασημότητες έχουν επίσης συνδράμει στον αγώνα του Marc με την ελπίδα να δουν ένα μέλλον όπου τα ζώα δεν κακοποιούνται ούτε βασανίζονται για τα χρήματα.
Πηγή