Τα παιδιά τα αγαπούν  πολύ και εντυπωσιάζονται όταν τα βλέπουν απλωμένα στο ταψί ή στην πιατέλα. Είναι και πολύ εύκολα στην προετοιμασία τους. Το διασκεδάζουν πολύ όταν τα φτιάχνουν μόνα τους. Πρέπει να σας πω επίσης, ότι εξαφανίζονται στη στιγμή. Οπότε αν θέλετε να τα κεράσετε φτιάξτε λίγα παραπάνω γιατί σίγουρα δεν θα μείνουν για πολύ φυλαγμένα στο κουτί.

Yλικά   (30 – 35 μπισκότα)

  • σοκολάτα κουβερτούρα  225γρ
  • βούτυρο  60γρ
  • ζάχαρη   100γρ
  • αυγά 2
  • βανίλια  1
  • αλεύρι  200γρ
  • αλάτι ¼ κουταλάκι
  • μπέϊκιν πάουντερ  ½ κουταλάκι
  • άχνη ζάχαρη 110γρ (1 κούπα)

σοκολατένια χριστουγεννιάτικα μπισκότα 1

σοκολατένια χριστουγεννιάτικα μπισκότα 1

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί. Κόβουμε δηλαδή τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε σε βαθύ ανοξείδωτο σκεύος, το οποίο τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Το σκεύος με τη σοκολάτα δεν πρέπει να ακουμπά το νερό.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο στη σοκολάτα και αφήνουμε να λιώσουν καλά. Βάζουμε λιωμένη σοκολάτα στην άκρη.
  • Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά να ενωθούν τα υλικά μας. Το μίγμα μας θέλουμε να είναι μια μαλακή υγρή ζύμη. Θα μπει στο ψυγείο και θα σφίξει αρκετά για να μπορούμε να την πλάσουμε.
  • Βάζουμε τη ζύμη για τα μπισκότα μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170οC.
  • Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ένα ταψί.
  • Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα βαθύ πιάτο.
  • Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Κρατάμε τα χέρια μας λαδωμένα σε όλη τη διάρκεια που πλάθουμε τα μπισκότα μας.
  • Βουτάμε τις μπαλίτσες μέσα στην άχνη να καλυφθούν ολόκληρες, χωρίς να φαίνεται καθόλου η σοκολατένια ζύμη τους από μέσα.
  • Ακουμπάμε με μαλακές κινήσεις την μπαλίτσα πάνω στο ταψί μας. Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν στο ψήσιμο.
  • Ψήνουμε τα σοκολατένια μπισκότα μας για 10-12 λεπτά. Θέλουμε να είναι μαλακά όταν θα τα βγάλουμε από το φούρνο.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

 

Πηγή