Μερικές φορές, οι τεχνίτες είναι τόσο καλοί που κάνουν τα δημιουργήματά τους εξαιρετικά ρεαλιστικά και ανατριχιαστικά. Ο Michael Zajkov ανήκει σε αυτή την κατηγορία καλλιτεχνών και φτιάχνει πρόσωπα για κούκλες που είναι τόσο ρεαλιστικές με αποτέλεσμα να προκαλεί ενόχληση ακόμη και το κράτημά τους.

Η αντίδραση πολλών ανθρώπων όταν βλέπουν τα κεφάλια κατά τη διάρκεια της δημιουργίας τους είναι να λένε την φράση: μην ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου, μην ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου… και όχι άδικα.

Ο Zajkov αποφοίτησε από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Κουμπάν της Ρωσίας το 2009 και τα έτη 2010-2013 εργάστηκε σε κουκλοθέατρο ενώ παράλληλα έκανε το μεταπτυχιακό του. Έγινε διάσημος μετά το έργο του «Art Dolls» στη Μόσχα.

Χρησιμοποιεί πηλό για τις κούκλες του, μάτια φτιαγμένα και βαμμένα χειρονακτικά από τη Γερμανία και γαλλικά μοχέρ (ύφασμα από μαλλί αίγας) για τα μαλλιά τους.

άκρως ρεαλιστικά πρόσωπα για κούκλες άκρως ρεαλιστικά πρόσωπα για κούκλες άκρως ρεαλιστικά πρόσωπα για κούκλες άκρως ρεαλιστικά πρόσωπα για κούκλες άκρως ρεαλιστικά πρόσωπα για κούκλες άκρως ρεαλιστικά πρόσωπα για κούκλες άκρως ρεαλιστικά πρόσωπα για κούκλες άκρως ρεαλιστικά πρόσωπα για κούκλες άκρως ρεαλιστικά πρόσωπα για κούκλες άκρως ρεαλιστικά πρόσωπα για κούκλες άκρως ρεαλιστικά πρόσωπα για κούκλες άκρως ρεαλιστικά πρόσωπα για κούκλες άκρως ρεαλιστικά πρόσωπα για κούκλες άκρως ρεαλιστικά πρόσωπα για κούκλες άκρως ρεαλιστικά πρόσωπα για κούκλες άκρως ρεαλιστικά πρόσωπα για κούκλες