Έχει μείνει ένας μήνας για τα Χριστούγεννα, όμως αν αρχίσετε από τώρα την εορταστική διακόσμηση στο σπίτι, μπορείτε να προσθέσετε την δική σας πινελιά, φτιάχνοντας χειροποίητες χιονόμπαλες. Μαζέψτε τα απαραίτητα υλικά, φωνάξτε τα παιδιά και αρχίστε τις κατασκευές. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Οι οδηγίες είναι ενδεικτικές! Απαραίτητα προϋπόθεση είναι να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει…

1. Η «κλασική» συνταγή με το βαζάκι

Τι θα χρειαστείτε

Γυάλινο βαζάκι

Νερό (!)

Γλυκερίνη

Κόλλα σιλικόνης

Μικρές φιγούρες που μπορούν να χωρέσουν μέσα στο βάζο

Χρυσόσκονη

Χιόνι χειροτεχνίας

Πώς θα το φτιάξετε

Αφαιρέστε το καπάκι του βάζου και αποφασίστε σε ποια σημεία του θα τοποθετήσετε τις φιγούρες, έτσι ώστε να μην περισσεύουν και να κλείνει εύκολα το βάζο. Στη συνέχεια, κολλήστε τις πάνω στο καπάκι με κόλλα και πιστόλι σιλικόνης.

Πώς να φτιάξετε χιονόμπαλα 2

Αφήστε το καπάκι να στεγνώσει και εκμεταλλευτείτε αυτό τον χρόνο για τις υπόλοιπες προετοιμασίες. Με ένα κουτάλι ρίξτε μέσα στο βάζο όση χρυσόσκονη θέλετε σε όσα χρώματα θέλετε.

Έπειτα, ρίξτε νερό μέσα στο βάζο, αλλά χωρίς να το παραγεμίσετε- Η στάθμη του πρέπει να είναι αρκετά κάτω από το χείλος του.

Προσθέτετε 2-3 σταγόνες γλυκερίνης- έτσι οι «νιφάδες» θα πέφτουν αργά σαν το κανονικό χιόνι.

Όταν οι φιγούρες στεγνώσουν, βάλτε κόλλα και στο καπάκι (στην εσωτερική αλλά και τηνεξωτερική του περίμετρο) για να «σφραγίσει» καλύτερα – έτσι, όταν το κλείσετε και δεν θα έχετε κανένα γυαλιστερό ατύχημα με χρυσόσκονη.

Πώς να φτιάξετε χιονόμπαλα 3

Κλείστε το καπάκι, κουνήστε και θαυμάστε το δημιούργημά σας!

2.  Πρωτότυπη παραλλαγή με ποτήρι

Πώς να φτιάξετε χιονόμπαλα 4

Σε ένα κομμάτι χαρτί κολλήστε τις φιγούρες που θέλετε και ρίξτε στο ποτήρι χιόνι χειροτεχνίας. Χρησιμοποιώντας κόλλα σιλικόνης, κολλήστε την χάρτινη κατασκευή στο χείλος του ποτηριού και αναποδογυρίστε το. Στη βάση του που τώρα θα έχει γίνει η κορυφή του, μπορείτε είτε να προσθέσετε ένα κομμάτι χαρτί με διακοσμητικό σχέδιο ή ένα κερί.

3. Ή με μια γυάλα για ψαράκια

Πώς να φτιάξετε χιονόμπαλα 5

H πιο απλή κατασκευή! Τοποθετήστε στον πάτο της γυάλας χοντρό αλάτι ή χιόνι χειροτεχνίας και μετά βυθίστε μέσα του τις φιγούρες και τα διακοσμητικά που θέλετε. Στη βάση του μπορείτε να τυλίξετε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια για περισσότερη λάμψη. Αυτό ήταν!

4. Οι αγαπημένες φωτογραφίες σας μέσα στο χιόνι!

Πώς να φτιάξετε χιονόμπαλα 6

Η διαφορά είναι ότι θα χρειαστεί να πλαστικοποιήσετε τις φωτογραφίες και να τις στερεώσετε σε ένα κλιπ που στη συνέχεια θα κολλήσετε στο καπάκι. Μπορείτε να το κάνετε με μικρά χαλικάκια, που θα τις βοηθήσουν να στερεωθούν.

5. Χιονόμπαλα από μια παλιά λάμπα

Πώς να φτιάξετε χιονόμπαλα 7

Ξεβιδώστε μια παλιά λάμπα που κρατάτε στην ανακύκλωση, προσθέστε χιόνι ή αλάτι και την φιγούρα που θέλετε και δέστε ένα  σπάγκο στην άκρη της. Έτσι, έχετε φτιάξει μια χιονόμπαλα που είναι (και) μπάλα για το δέντρο σας!

6.  Ξετρυπώστε τα πιατικά του πάρτι

Πώς να φτιάξετε χιονόμπαλα 8

Θα χρειαστείτε τα χάρτινα πιάτα και τα κλασικά πλαστικά ποτήρια του πάρτι για μια ιδιαίτερη χιονόμπαλα. Η τεχνική είναι η ίδια: κολλάτε στο πιάτο τις φιγούρες και χιόνι χειροτεχνίας στα τοιχώματα του ποτηριού.

7.  Αν έχετε άδειες γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες…

Πώς να φτιάξετε χιονόμπαλα 9

Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με την παλιά λάμπα. Τις αξιοποιείτε δημιουργικά και τίποτα δεν πάει χαμένο.

8. Το βαζάκι χωρίς νερό

Πώς να φτιάξετε χιονόμπαλα 10

Επανερχόμαστε στο βαζάκι αλλά στην πιο εύκολη εκδοχή του. Γι’ αυτή, θα χρειαστείτε μόνο το γυάλινο βάζο και ό,τι τοποθετήσετε σ’ αυτό. Η διαφορά του είναι κολλήσετε στο καπάκι μια κλωστή με μικρά πον- πον για χιόνι. Δεν χρειάζεται να το γυρίσετε ανάποδα, επομένως δεν είναι απαραίτητη ούτε η κατασκευή με κόλλα.

Φυσικά δεν χρειάζεται να περιοριστείτε μόνο στα χριστουγεννιάτικα σχέδια.

Φτιάξτε μια χιονόμπαλα εμπνευσμένη από το Frozen

Πώς να φτιάξετε χιονόμπαλα 11

Ή από την εποχή των δεινοσαύρων

Πώς να φτιάξετε χιονόμπαλα 12

Ή μια ρομαντική εκδοχή της

Πώς να φτιάξετε χιονόμπαλα 13

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος: ξετρελάνετε τα παιδιά με μια φαγώσιμη χιονόμπαλα! Δείτε βήμα- βήμα τις οδηγίες εδώ.

Πώς να φτιάξετε χιονόμπαλα 14

Πηγή