Βλέπουμε συνέχεια καινούργιες ιδέες για μικρούς κήπους και είναι λογικό αφού δεν έχουν όλοι τον χώρο ή το χρήμα για κάτι μεγαλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να ξεχάσετε τα βότανα, τα λουλούδια και τα λαχανικά. Όταν υπάρχει θέληση, πάντα βρίσκεται ο δρόμος.

Η λύση; Δημιουργήσετε ένα κρεμαστό κήπο!

Θα χρειαστείτε:

υδρορροές 6 τελικά κομμάτια που να ταιριάζουν με τις υδρορροές χρώμα σε σπρέι 6 κομμάτια από χοντρό σύρμα συρματόσχοινο 2 κλιπ για σχοινί 2 άγκιστρα 6 υποδοχές που ταιριάζουν με το συρματόσχοινο χώμα φυτά

Οδηγίες:

Κόψτε την υδρορροή σε 3 ίσα κομμάτια και βάλτε τα τελικά κομμάτια σε όλα.

Παίρνει έναν Σωλήνα, τον Κόβει σε 3 ίσα κομμάτια 2

Χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι για να φτιάξετε τις τρύπες στο κάτω μέρος της υδρορροής. Μπορείτε να τις κάνετε και λίγο μεγαλύτερες από αυτές της φωτογραφίας. Θα παίζουν τον ρόλο της αποχέτευσης για τα φυτά. Προσοχή να έχουν ίσες αποστάσεις μεταξύ τους.

Παίρνει έναν Σωλήνα, τον Κόβει σε 3 ίσα κομμάτια 3

Μπορείτε να τις βάψετε εάν θέλετε.

Παίρνει έναν Σωλήνα, τον Κόβει σε 3 ίσα κομμάτια 4

Μετά, λυγίστε το σύρμα έτσι ώστε να ταιριάξει γύρω από την υδρορροή.

Παίρνει έναν Σωλήνα, τον Κόβει σε 3 ίσα κομμάτια 5

Βρείτε που θέλετε να κρεμάσετε τον κήπο σας. Να θυμάστε, θα πρέπει να μπορείτε να τον φτάνετε για να τον ποτίσετε. Φτιάξτε μία θηλιά στην μία άκρη του συρματόσχοινου.

Παίρνει έναν Σωλήνα, τον Κόβει σε 3 ίσα κομμάτια 6

Βάλτε τα μεταλλικά άγκιστρα εκεί όπου σκοπεύετε να κρεμάσετε τον κήπο σας. Θα μπορούσε να είναι από την ταράτσα, από το ταβάνι, ή από την άκρης της στέγης σας.

Παίρνει έναν Σωλήνα, τον Κόβει σε 3 ίσα κομμάτια 7

Στη συνέχεια, περάστε τη θηλιά από το άγκιστρο και περάστε το συρματόσχοινο από τις τρύπες που κάνατε στις υδρορροές. Χρησιμοποιήστε τις υποδοχές για το συρματόσχοινο για να είναι πιο σταθερό.

Παίρνει έναν Σωλήνα, τον Κόβει σε 3 ίσα κομμάτια 8

Ο κρεμαστός σας κήπος θα πρέπει να είναι κάπως έτσι. Τώρα πρέπει να δείτε εάν ο κήπος σας είναι στην ευθεία και προσαρμόστε τον εάν χρειαστεί.

Παίρνει έναν Σωλήνα, τον Κόβει σε 3 ίσα κομμάτια 9

Το μόνο που έχει μείνει να κάνετε είναι να βάλετε το χώμα και τα φυτά. Ιδού! Ο κήπος σας τώρα είναι έτοιμος.

Παίρνει έναν Σωλήνα, τον Κόβει σε 3 ίσα κομμάτια 10

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί: 

Συμβουλή: Εάν κρατήσετε μικρότερη απόσταση ανάμεσα στις υδρορροές, μπορείτε να φτιάξετε ένα πανέμορφο τείχος για να έχετε την ησυχία σας.

Παίρνει έναν Σωλήνα, τον Κόβει σε 3 ίσα κομμάτια 11

Παίρνει έναν Σωλήνα, τον Κόβει σε 3 ίσα κομμάτια 12

via