Κατασκευάστηκε το 1932 και συνεχίζει και σήμερα να σπάει ρεκόρ

Το πιο περίπλοκο, χειροποίητο ρολόι πριν την ψηφιακή εποχή, κατάφερε να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ, παρά την ηλικία του. Patek Philippe: Το πιο περίπλοκο ρολόι στον κόσμοPatek Philippe: Το πιο περίπλοκο ρολόι στον κόσμο Το ρολόι Henry Graves Supercomplication κατασκευάστηκε το 1932 και κατέχει μια θέση στα Γκίνες ως η πιο σύνθετη συσκευή που μετράει το χρόνο, πριν την έλευση των ψηφιακών ρολογιών.
Patek Philippe: Το πιο περίπλοκο ρολόι στον κόσμο Patek Philippe: Το πιο περίπλοκο ρολόι στον κόσμο Η περίφημη συσκευή δημοπρατήθηκε χτες από τον οίκο Sotheby’s της Γενεύης, πιάνοντας τα 24 εκατ. δολάρια και σπάζοντας έτσι και το ρεκόρ του πιο ακριβού ρολογιού που έχει πουληθεί ποτέ. Patek Philippe: Το πιο περίπλοκο ρολόι στον κόσμο Patek Philippe: Το πιο περίπλοκο ρολόι στον κόσμο Το ρολόι Supercomplication κατασκευάστηκε μετά από αίτημα του νεοϋρκέζου τραπεζίτη Henry Graves Jr.. Σύμφωνα με τον Sotheby’s, ο Graves προσπαθούσε να ανταγωνιστεί τον αυτοκινητοβιομήχανο James Ward Packard, για το ποιος θα είχε το πιο περίπλοκο ρολόι. Την κατασκευή του ρολογιού ανέλαβε το 1925 η ελβετική Patek Philippe και μετά από 8 χρόνια, το ρολόι παραδόθηκε στον Graves. Patek Philippe: Το πιο περίπλοκο ρολόι στον κόσμο Το ρολόι διαθέτει δύο καντράν και μέσα στο χρυσό του «σώμα» κρύβονται 920 μέρη, 430 βίδες, 110 τροχοί, 120 αφαιρούμενα τμήματα και 70 κοσμήματα. Patek Philippe: Το πιο περίπλοκο ρολόι στον κόσμο Εκτός από το να δείχνει την ώρα, το ρολόι ενημερώνει το χρήστη για την ημερομηνία καθώς και τη θέση του φεγγαριού, την ανατολή και δύση του ήλιου, ενώ περιλαμβάνει και ένα νυχτερινό χάρτη του Ουρανού, προσαρμοσμένο για τη Νέα Υόρκη.
[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=xPWxvFjl4xQ#t=80″ width=”700″ autohide=”no” showinfo=”no”]https://www.youtube.com/watch?v=064ipuBiWDg[/su_youtube_advanced]