Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξυπνάς τα πρωινά του Σαββατοκύριακου; Λαχταριστά σοκολατένια pancakes με σάλτσα σοκολάτας ή αλλιώς το πιο κολασμένο πρωινό!
Υλικά (10-12 pancakes)
- 1⅓ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.σ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 3 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο)
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1¼ φλιτζάνια γάλα
- 1 αυγό
- ½ φλιτζάνι μίνι κομματάκια σοκολάτας (chocolate chips)
- ημίγλυκα φρέσκα φρούτα για γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα σοκολάτας
- ¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας (chocolate chips)
Εκτέλεση
- Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τα ξηρά συστατικά. Προσθέτουμε τα υγρά συστατικά και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν. Το μείγμα θα πρέπει να έχει κάποιους σβώλους. Τέλος, προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βουτυρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια.
- Προσθέτουμε 1/4 φλιτζανιού από το μείγμα Απλώνουμε καλά περιστρέφοντας το τηγάνι όπως κάνουμε για τις κρέπες. Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια. Γυρίζουμε την τηγανίτα από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλο ένα λεπτό περίπου. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα. Τις σερβίρουμε ζεστές με σάλτσα σοκολάτας και φρέσκα φρούτα.
- Για τη σάλτσα σοκολάτας: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύοντας συχνά. Μόλις είναι έτοιμη να πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ όπου έχουμε βάλει τα κομματάκια σοκολάτας. Αφήνουμε για ένα λεπτό και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας τα pancakes.
Τips* Μπορούμε να φτιάξουμε πρώτα τη σάλτσα σοκολάτας έτσι ώστε να πήξει λίγο μέχρι να γίνουν οι τηγανίτες.