Η 3χρονη Esme Chester υπέστη νεφρική ανεπάρκεια πέρυσι που εξελίχθηκε σε απειλητικό για τη ζωή της εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο δεν μπορούσε να εξηγήσει το νοσηλευτικό προσωπικό.

Αναγκάστηκε να περάσει 14 μήνες σε μηχάνημα αιμοκάθαρσης για να καθαρίσει το αίμα της – 12 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Απελπισμένοι για ένα νέο νεφρό, οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο 37χρονος πατέρας της, Lee, ήταν συμβατός δότης.

Γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την κόρη του να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, δεν το σκέφτηκε καν δεύτερη φορά και οι δυο τους τώρα αναρρώνουν από την εγχείρηση που έγινε την περασμένη Πέμπτη.

o-kalyteros-mpampas-__1

Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου 2

Η μητέρα της Esme, η 27χρονη Rachel Mulhearn, πλέον μοιράζει τον χρόνο της για να επισκέπτεται και τους δύο στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Μάντσεστερ και το Νοσοκομείο Παίδων του Μάντσεστερ.

Μιλώντας από το κρεβάτι του νοσοκομείου, ο κ. Chester δήλωσε: «Είμαστε και οι δύο πολύ καλά. Είμαι τόσο χαρούμενος που όλα πάνε καλά για την Esme. Τρώει πουρέ πατάτας στο κρεβάτι!»

Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να διαγνώσουν τι προκάλεσε την κατάρρευση των νεφρών της Esme, τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Ο κ Chester είπε: «Τα πράγματα άλλαξαν εν μία νυκτί. Είχε νεφρική ανεπάρκεια στο τελικό στάδιο!»

Ετοιμάζονταν για διακοπές στην Φλόριντα, όταν η Esme υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο τον Δεκέμβριο και ήταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας για έξι εβδομάδες.

Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου 3

Ήταν στο νοσοκομείο μέχρι τα μέσα Μαρτίου και έπρεπε να μάθει να περπατάει και να τρώει και πάλι, περνώντας τα τρίτα της γενέθλια στο νοσοκομείο, λόγω της καθυστέρηση της μεταμόσχευσης.

Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου 4

Τώρα που η εγχείρηση έχει τελειώσει, το ζευγάρι ελπίζει ότι η Esme θα είναι σε θέση να αφήσει τα προβλήματα υγείας της πίσω της και να πάει κανονικά προνήπια.

Θα υπάρξουν βέβαια και άλλα ιατρικά ραντεβού και άλλες εξετάσεις για να βεβαιωθούν ότι το σώμα της έχει αποδεχθεί το νεφρό, αλλά το ζευγάρι είναι θετικό ότι θα έχει πλέον μια υγιή ζωή.

Credits: Daily Mail / newsone.gr