Nutella Cupcakes του Άκη Πετρετζίκη και θα γλύφετε τα δάχτυλα σας!!!
Υλικά:
- 60 γρ. nutella
- 120 γρ. βραστό νερό
- 40 γρ. κακάο
- 1 κ.σ. σκόνη στιγμιαίο καφέ
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος
- 120 γρ. σπορέλαιο
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γ αλάτι
Για τη γέμιση:
- 300 γρ. μασκαρπόνε
- 300 γρ. nutella
- 2 βανίλιες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την διακόσμηση (προαιρετικά):
- nutella
Εκτέλεση:
Για τα cupcakes:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την nutella, το βραστό νερό και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το κακάο, τον καφέ και ανακατεύουμε.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα, το σπορέλαιο, τα αυγά, το εκχλύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και αυτή.
- Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
- Βουτυροκακαώνουμε 12 φορμάκια για καπκέικ ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια για cupcakes.
- Γεμίζουμε τις φόρμες για cupcakes στα 2/3 της χωρητικότητας τους.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν για 1 ώρα.
Για τη γέμιση:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μασκαρπόνε, την nutella, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε τη γέμιση μας σε ένα κορνέ και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.
Για την συναρμολόγηση:
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος των cupcakes γύρω γύρω, έχοντας κλίση 45 μοίρες και βγάζουμε ένα κωνικό μέρος από τα cupcakes.
- Γεμίζουμε όλα τα cupcakes με την γέμισή μας.
- Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα από το πάνω μέρος των cupcakes που έχουμε αφαιρέσει και περιχύνουμε με λίγη nutella.
Πηγή