Χιλιάδες αβοήθητοι σκύλοι και γάτες στοιβάζονται σε σκουριασμένα κλουβιά για να πωληθούν, να σφαχτούν και να βραστούν στο κακόφημο Κινέζικο φεστιβάλ Yulin.

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες από μια αγορά της νότιας Κίνας δείχνουν ζώα να πωλούνται υπαίθρια και παράνομα, όπου σχεδόν 10.000 γάτες και σκύλοι πρόκειται να σφαχτούν και να καταναλωθούν για το κρέας τους.

Κάποια από τα ζώα που είναι μέσα σε κλουβιά, φαίνονται ακόμα να φοράνε τα κολάρα τους, υποδεικνύοντας ότι τα έκλεψαν από τα σπίτια τους, καθώς περιμένουν τη τραγική μοίρα τους: να τα ξυλοκοπήσουν μέχρι θανάτου και να τους κόψουν το λαιμό σε υπαίθριες αγορές ή σε σφαγεία.

Η φιλοζωική οργάνωση Animals Asia είναι από τις οργανώσεις που προσπαθούν να σταματήσουν αυτή την απάνθρωπη γιορτή, που έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή και απαιτεί από την Κινέζικη κυβέρνηση να απαγορέψει την κατανάλωση κρέατος, προερχόμενο από γάτες και σκύλους.

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 2

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 3

Η διευθύνων σύμβουλος της Animals Asia, Jill Robinson δήλωσε στη Daily Mail Australia ότι η εκστρατεία ενάντια στο φεστιβάλ είναι μέρος μιας μεγαλύτερης μάχης ενάντια στη κατανάλωση κρέατος σκύλου στη Κίνα, όπου 10 εκατομμύρια σκύλοι θανατώνονται και τρώγονται ετησίως.

“Το φεστιβάλ είναι τραγικό, αλλά το ζήτημα πάει ακόμα παραπέρα από αυτή τη γιορτή. Αν σταματήσουμε το φεστιβάλ, τότε θα είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα της κατανάλωσης κρέατος από γάτες και σκύλους σε όλη τη Κίνα.”

“Μέλη της ομάδας μας συναντήθηκαν με αξιωματούχους του Yulin φέτος και εκείνοι συμφώνησαν στη σταδιακή διακοπή της πρακτικής, αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά πριν απαγορευτεί επίσημα.”

Η έρευνα της ομάδας ανακάλυψε ότι η πλειοψηφία των ζώων είναι κλεμμένα από σπίτια, μια μέθοδος που είναι πιο εύκολη και φτηνότερη από την εκτροφή.

Πολλά από τα κλεμμένα ζώα πεθαίνουν στα μεγάλα ταξίδια σε όλη τη Κίνα, ενώ άλλα παθαίνουν τρομερά τραύματα, καθώς δεν μπορούν να σταθούν όρθια στα βρώμικα κλουβιά, όπου στοιβάζονται μαζεμένα.

Μόλις το φεστιβάλ ξεκινήσει, βαράνε τα ζώα στο κεφάλι ή τους κόβουν τους λαιμούς, πριν τα ρίξουν σε βραστό νερό. Στη συνέχεια, αφαιρούν το τρίχωμα και τα εσωτερικά όργανα, ψήνουν σε σχάρες το κρέας και το τρώνε.

 

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 4

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 5

 

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 6

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 7

 

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 8

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 9

 

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 10

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 11

 

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 12

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 13

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 14

 

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 15

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 16

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 17

 

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 18

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 19

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 20

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 21

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 22

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 23

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 24

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 25

Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα 26

Credit: dailymail.co.uk / via