Οι περισσότεροι θα το έχουν στο ντουλάπι της κουζίνας της και έχει περισσότερες χρήσεις από όσες φανταζόσασταν. Ο λόγος γίνεται για το άμυλο του καλαμποκιού ή αλλιώς το κορν φλάουερ. 

Σας παρουσιάζουμε 15 απροσδόκητες χρήσεις του, που δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα:

βάζετε άμυλο καλαμποκιού στα παπούτσια 2

1. Για εγκαύματα ήλιου

Αν αναμίξετε κορν φλάουερ με νερό και το βάλετε πάνω στο έγκαυμα, θα μειώσετε σημαντικά τον πόνο. Επίσης, βοηθάει σε τσιμπήματα εντόμων.

βάζετε άμυλο καλαμποκιού στα παπούτσια 1

2. Πατώματα που τρίζουν

Αν τα πατώματα σας τρίζουν , τότε μπορεί να βοηθήσει λίγο άμυλο καλαμποκιού πάνω τους και μετά να το σκουπίσετε. Το άμυλο γεμίζει τις μικροσκοπικές ρωγμές και βοηθάει στην πρόληψη του θορύβου.

βάζετε άμυλο καλαμποκιού στα παπούτσια 3

3. Ζωγραφική για παιδιά

Αν αναμείξετε άμυλο καλαμποκιού, νερό και μερικές χρωματικές σταγόνες ζαχαροπλαστικής, τότε θα έχετε μια εύκολη μπογιά για τα παιδιά, που μπορούν να ζωγραφίζουν με τα χέρια. Αναμείξτε το άμυλο με το νερό σε ζεστή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συνεχώς σε κατσαρολάκι. Ρίξτε το μείγμα σε μικρότερα δοχεία και προσθέστε διαφορετικά χρώματα. Οι μπογιές είναι άκακες τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους τοίχους σας!

βάζετε άμυλο καλαμποκιού στα παπούτσια 4

4. Ομελέτα

Αν αναμείξετε λίγο άμυλο καλαμποκιού στο μείγμα ομελέτας, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα αφράτο και πεντανόστιμο.

βάζετε άμυλο καλαμποκιού στα παπούτσια 5

5. Αποσμητικό

Αν το πασπαλήσετε στις μασχάλες σας, το άμυλο καλαμποκιού θα αποτρέψει την υγρασία και τις μυρωδιές.

βάζετε άμυλο καλαμποκιού στα παπούτσια 6

6. Λεκέδες

Έχετε για παράδειγμα λιπαρούς λεκέδες στο χαλί σας; Ρίξτε λίγο άμυλο καλαμποκιού πάνω στον λεκέ και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα.

βάζετε άμυλο καλαμποκιού στα παπούτσια 7

7. Λεκέδες πάνω σε δέρμα

Το ίδιο ισχύει για το δέρμα. Αν έχετε έναν λιπαρό λεκέ, αφήστε λίγο άμυλο καλαμποκιού πάνω του όλο το βράδυ. Τρίψτε το επόμενο πρωί με μια υγρή πετσέτα και ο λεκές θα εξαφανιστεί!

βάζετε άμυλο καλαμποκιού στα παπούτσια 8 .fanpage-middle-post { width: 336px; height: 280px; } @media(max-width: 356px) { .fanpage-middle-post { width: 300px; height: 250px; } }

8. Μαλακό δέρμα

Λίγο άμυλο καλαμποκιού στο μπάνιο σας θα θεραπεύσει τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

βάζετε άμυλο καλαμποκιού στα παπούτσια 9

9. Λιπαρά μαλλιά

Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ λιπαρά και δεν έχετε χρόνο να λουστείτε, τότε χρησιμοποιήστε το άμυλο καλαμποκιού ως ξηρό σαμπουάν. Πασπαλήστε λίγο άμυλο καλαμποκιού στο τριχωτό της κεφαλής και κάντε μασάζ. Στη συνέχεια, χτενιστείτε καλά.

βάζετε άμυλο καλαμποκιού στα παπούτσια 10

10. Καθαρά παράθυρα

Αν βάλετε ένα κουταλάκι άμυλο καλαμποκιού στο μείγμα που καθαρίζετε τα παράθυρά σας, τότε τα τζάμια θα αστράφτουν.

βάζετε άμυλο καλαμποκιού στα παπούτσια 11

11. Πήξτε σάλτσες

Η πιο γνωστή χρήση: το άμυλο καλαμποκιού είναι σπουδαίο για να πήξετε σάλτσες και σούπες.

βάζετε άμυλο καλαμποκιού στα παπούτσια 12

12. Καθαρίστε τα ασημικά σας

Μία παχύρευστη πάστα άμυλου καλαμποκιού και νερού είναι ένα φοβερό μείγμα για τα ασημικά.

βάζετε άμυλο καλαμποκιού στα παπούτσια 13

13. Βιβλία με υγρασία

Αν τα βιβλία έχουν εμποτίσει υγρασία, πασπαλίστε λίγο άμυλο καλαμποκιού πάνω τους και ανάμεσα στις σελίδες και αφήστε τα για μερικές ώρες. Αργότερα, τινάξτε τη σκόνη και η μυρωδιά θα έχει βελτιωθεί αισθητά.

βάζετε άμυλο καλαμποκιού στα παπούτσια 14

14. Σπρέι για άπλυτα ρούχα

Αναμείξτε μια κουταλιά άμυλο καλαμποκιού με λίγο ζεστό νερό. Προσθέστε μια κουταλιά ξίδι και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο. Αυτό το μείγμα είναι σπουδαίο για να το ψεκάζετε στα άπλυτα ρούχα πριν τη πλύση.

βάζετε άμυλο καλαμποκιού στα παπούτσια 15

15. Άσχημες μυρωδιές

Οι μυρωδιές των παπουτσιών βρήκαν τον εχθρό τους. Πασπαλήστε λίγο άμυλο καλαμποκιού στο εσωτερικό των παπουτσιών και τινάξτε τα το επόμενο πρωί. Η μυρωδιά θα έχει εξαφανιστεί.

Μοιραστείτε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές με τους φίλους σας!

Credit: hefty.co / via