Υλικά για 6 μερίδες

  • 1 πακέτο έτοιμη ζύμη για πίτσα ή ακόμα καλύτερα, σπιτική ζύμη
  • 1 πακέτο μοτσαρέλα Arla
  • 1 πακέτο σαλάμι σε φετάκια ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • σάλτσα ντομάτας
  • μείγμα από φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά, όπως ρίγανη, δεντρολίβανο, φρέσκο βασιλικό.

Εκτέλεση

Απλώνουμε τη ζύμη σε φύλλο, κόβουμε μεγάλα τεράγωνα

Απλώνουμε με το πίσω μέρος του κουταλιού λίγη σάλτσα ντομάτας στην επιφάνεια της ζύμης, 1 κ.γ. είναι αρκετό.

Βάζουμε το τυρί και το σαλάμι.

Κλείνουμε σε πακετάκια, τα τοποθετούμε στο ταψί.

Τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα καλύπτουμε με τα μυρωδικά.

20160626 103226 637x478

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο πιο δυνατό αννάβοντας και το γκριλ, που θα το σβήσουμε μόλις βάλουμε τα πιτσάκια στο φούρνο.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η ζύμη, 10-15 λεπτά περίπου.

Η πίτσα, λένε οι ιταλοί δεν θέλει ψήσιμο αλλά τρόμαγμα και σύντομο ψήσιμο σε πολύ δυνατή φωτιά.

Κλειστά πιτσάκια

 

Μούρλια Πιτσάκια ατομικά σε 20 λεπτά!!!