Η Παρασκευή έφτασε και οι φίλοι σας σχεδιάζουν να περάσετε το Σαββατοκύριακο σε κλαμπ, χορεύοντας και πίνοντας μέχρι τελικής πτώσης. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα που αισθάνεστε κάπως αμήχανη να μοιραστείτε μαζί τους για να αποφύγετε το ξέφρενο πάρτυ: συχνές κράμπες στα πόδια!

Όμως ακόμη κι αν περάσετε το Σαββατοκύριακο στο κρεβάτι σας αγκαλιά με τις αγαπημένες σας σειρές, το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών δεν θα σας αφήσει να ξεκουραστείτε. Θέλετε να απαλλαγείτε από αυτό το μαρτύριο, αλλά είστε πολύ τεμπέλες για να συμβουλευτείτε ένα γιατρό; Μην ανησυχείτε, είμαστε εδώ για να σας σώσουμε από τις άγρυπνες και επώδυνες νύχτες!

Δείτε αυτήν τη λίστα για να ανακαλύψει τους βασικούς λόγους που παθαίνετε κράμπες στα πόδια και πως να τις αποφύγετε με φυσικό τρόπο!

1) Το βραδινό κρύο

βάζει ένα Σαπούνι κάτω από το Σεντόνι 2

Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας είναι ένας από τους βασικούς λόγους που παθαίνετε κράμπες στα πόδια. Εάν το δωμάτιό σας είναι αρκετά κρύο το βράδυ και τα πόδια σας είναι ξεσκέπαστα, μπορεί να πάθετε κράμπα λόγω των μυϊκών συσπάσεων.

2) Γυμναστική

βάζει ένα Σαπούνι κάτω από το Σεντόνι 3

Αν μετά την γυμναστική ξεχάσετε να να κάνετε διατάσεις, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε επώδυνες κράμπες.

3) Έλλειψη νερού

βάζει ένα Σαπούνι κάτω από το Σεντόνι 4

Αν ιδρώνετε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, αλλά δεν πίνετε αρκετό νερό, οι κράμπες είναι «σιγουράκι» και ειδικά στα πόδια, καθώς οι μύες των ποδιών είναι από τους μεγαλύτερους στο ανθρώπινο σώμα.

4) Ορθοστασία

βάζει ένα Σαπούνι κάτω από το Σεντόνι 5

Αν έχετε συνεχή πόνο στα πόδια, να κάνετε συχνά σύντομα διαλείμματα για να καθίσετε στο γραφείο και προτιμάτε τα χαμηλότερα τακούνια.

5) Ένα ζεστό ντους μπορεί να βοηθήσει

βάζει ένα Σαπούνι κάτω από το Σεντόνι 6

Ένα ζεστό μπάνιο ή ντους είναι το καλύτερο γιατρικό για να θεραπεύσετε τις κράμπες. Επειδή το ζεστό νερό χαλαρώνει τους μύες, τα αιμοφόρα αγγεία αρχίζουν να κυκλοφορούν περισσότερο αίμα και οξυγόνο μεταφέρεται στους μυς.

6) Σαπούνι κάτω από το σεντόνι

βάζει ένα Σαπούνι κάτω από το Σεντόνι 7

Περίπου 42% των ανθρώπων που πάσχουν από το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών έχουν παραδεχθεί ότι η τοποθέτηση μίας μπάρας σαπουνιού κάτω από το σεντόνι, τους βοήθησε πολύ στην ελάττωση του πόνου. Πιστεύεται ότι ο λόγος πίσω από αυτό το παράξενο φαινόμενο είναι ότι η υψηλή περιεκτικότητα του σαπουνιού σε μαγνήσιο. Το σαπούνι με άρωμα λεβάντας προτιμάται από τους γιατρούς, καθώς το φυσικό του άρωμα χαλαρώνει τους μυς.

7) Μπανάνες

βάζει ένα Σαπούνι κάτω από το Σεντόνι 8

Οι μπανάνες είναι πιθανώς η πιο νόστιμη πηγή μαγνησίου που βοηθά στην ανάπτυξη των μυών και τους χαλαρώνει.

Πηγή