Η πιο πολύτιμη start up του κόσμου, κοιτάζει κατάματα τον ανταγωνισμό

Η κινεζική Xiaomi που κατασκευάζει smartphones, είναι σήμερα η πιο ‘πολύτιμη’ start-up εταιρεία του κόσμου, ξεπερνώντας σε αξία κεφαλαιοποίησης ακόμα και την Uber (40 δισ.), με την εκτιμώμενη αξία της σε ρευστό να φτάνει τα 45 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με αυτό κατά νου, η εταιρεία αποκάλυψε σήμερα το Mi Note, το νέο της κορυφαίο μοντέλο, οθόνης 5,7 ιντσών, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών αποτελεί έναν από τους σοβαρότερους ανταγωνιστές του iPhone 6 Plus της Apple.

Mi Note: αυτό είναι το "iPhone 6 της Κίνας" allabout.gr

Το λεπτό και ελαφρύ Mi Note Pro της Xiaomi, θα προσφέρει κυριολεκτικά κρυστάλλινη εικόνα και ήχο

Πρόκειται για ένα κομψό, ελαφρύ, λεπτό smartphone (6,95mm – λεπτότερο από το iPhone) με αλουμινένιο περίβλημα και άθραυστο Gorilla Glass 3, υψηλών τεχνικών προδιαγραφών που θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδοχές, με την ‘Pro’ έκδοση να προσφέρει οθόνη ανάλυσης quad HD (2,560 x 1,440 pixel), έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 810 στα 2GHz, 4GB μνήμης RAM, και 64GB αποθηκευτικού χώρου.

Mi Note: αυτό είναι το "iPhone 6 της Κίνας" allabout.gr

Άθραυστο Gorilla Glass 3 προστατεύει την οθόνη 5,7 ιντσών του Xiaomi Mi Note

Η τιμή του ‘Pro’ μοντέλου του Mi Note, που θα κυκλοφορήσει το Μάρτη θα αγγίζει τα 533 δολάρια ενώ το βασικό μοντέλο, με οθόνη HD και κάμερα 14 Megapixel την οποία θα μοιράζεται με το Pro, θα είναι 371 δολάρια.

Mi Note: αυτό είναι το "iPhone 6 της Κίνας" allabout.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι χωρίς πολλές συστολές, η εταιρεία Xiaomi, συγκρίνει ανοιχτά το νέο της μοντέλο με το παρεμφερών προδιαγραφών iPhone 6 Plus, όπως φαίνεται στην παραπάνω και σε πολλές ακόμα φωτογραφίες στο site της συσκευής.

Πάντως, μέχρι στιγμής, αναφέρει το Bloomberg, αν και η Xiaomi δεν στοχεύει την άμεση επέκτασή της στην Ευρωπαϊκή ή την Αμερικανική αγορά (η επόμενη χώρα εξαγωγής εκτός Ασίας, θα είναι η Βραζιλία), η επιθετική της τιμολογιακή πολιτική μπορεί να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τις τιμές των smartphones, σε παγκόσμιο επίπεδο.