Οι γιατροί δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Ένα μωρό γεννήθηκε με μια σχισμή που παραμόρφωνε το πρόσωπό του, και οι συγγενείς του, ακόμη και η μητέρα του παιδιού, δεν ήθελαν να το δουν.

Ο Kangkang γεννήθηκε με μια ανωμαλία που ονομάζεται εγκάρσια σχιστία του προσώπου. Αυτό κάνει τα μωρά να χαμογελούν μέχρι τ’ αυτιά, και δίνει την εντύπωση ότι φοράνε μάσκα προσώπου.

Όταν γεννήθηκε, η μητέρα του, Yi Xilian, παρακαλούσε για να δει το αγοράκι της. Όταν της το επέτρεψαν οι γιατροί, εκείνη ξέσπασε σε κλάματα. Δεν υπήρχαν σημάδια πριν από τη γέννηση του γιου της που να δείχνουν οποιαδήποτε προβλήματα υγείας, έτσι, το να δει ξαφνικά το πρόσωπό του, της προκάλεσε τεράστιο σοκ.

Ενώ δεν είναι σαφές το τι προκάλεσε την εγκάρσια σχιστία του προσώπου, οι γιατροί λένε ότι θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από μια μόλυνση στο έμβρυο μέχρι τα φάρμακα που έπαιρνε η μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Προχωρήστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα γι’ αυτήν την οικογένεια.

Όταν η Yi Xilian και ο σύζυγός της ανακάλυψαν ότι περίμεναν παιδί, το ζευγάρι από την επαρχία Hunan της Κίνας πίστευε ότι το παιδί τους θα ήταν σαν όλα τα άλλα.

Τα πολλαπλά υπερηχογραφήματα έδειχναν ότι το αγοράκι της ήταν υγιές. Ωστόσο, όταν γεννήθηκε ο Kangkang, οι γιατροί και η οικογένεια δεν άφηναν τη Yi να δει το νεογέννητο γιο της.

“Η οικογένειά μου δεν μου επέτρεπε να δω τον γιο μου στην αρχή, και παρακαλέσαμε με τον σύζυγό μου τους γιατρούς για να μου επιτρέψουν να τον δω. Πριν μου δώσουν το μωρό, μου είπαν “μην στεναχωριέσαι,” αλλά όταν είδα το γιο μου, κατέρρευσα”, είπε η Yi.

Ο Kangkang γεννήθηκε με συγγενή ανωμαλία που ονομάζεται εγκάρσια σχιστία του προσώπου.

Ο καθηγητης Wang Duquan, ο οποίος είχε αναλάβει τον Kangkang, δήλωσε ότι η υπόθεσή του είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη είχε δει μέχρι τότε.

“Είναι διαφορετικό από ένα λαγόχειλο ή λυκόστομα, είναι μια σχιστία του προσώπου. Δεν είναι μόνο οι μύες του προσώπου του σχισμένοι, αλλά η σχισμή είναι μέσα στα οστά», δήλωσε ο Duquan.

Ο Duquan σημείωσε, επίσης, ότι πέραν από τη σχιστία του προσώπου, ο Kangkang θα αναπτυχθεί φυσιολογικά.

Ενώ οι χειρουργικές επεμβάσεις που απαιτούνται είναι ακριβές, η οικογένεια έχει ήδη μαζέψει αρκετά χρήματα για τις θεραπείες που χρειάζεται ο γιος τους. Με τη στήριξη των γονιών του, ο Kangkang θα είναι ένα υγιές κι ευτυχισμένο αγοράκι.