Έχετε φτιάξει ποτέ κάτι με αμυγδαλόπαστα; Τολμάτε να το δοκιμάσετε; Δεν θα χρειαστείτε πολλά υλικά, μόνο δυνατά χέρια και λίγη επιμονή. Μια μπουκιά από αυτά τα υπέροχα γλυκά θα σας πείσει ότι άξιζε τον κόπο.

Θα χρειαστείτε (για 4 μερίδες):

Δείτε πως να χάσετε 14 κιλά, αλλιώς παίρνετε τα χρηματά σας πίσω.

-ένα φλιτζάνι χυμό κεράσι -1 κ.σ. Κορν φλάουρ -1/8 φλιτζανιού ζάχαρη -210 γρ. Κεράσια -σφολιάτα -105 γρ. Αλεσμένα αμύγδαλα -2/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη -1 κ.γ. Εκχύλισμα αμυγδάλου -1/4 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας -1 αβγό

Οδηγίες:

Ζεστάντε τον χυμό κεράσι, το κορν φλάουρ και την ζάχαρη σε ένα τηγανάκι και αφήστε τα να σιγοβράσουν για πέντε λεπτά. Προσθέστε τα κεράσια και ανακατέψτε καλά.

Ανοίξτε την ζύμη και κόψτε την σε 8 ορθογώνια. Χρησιμοποιώντας ένα καπάκι μπουκαλιού κάντε τρεις τρύπες σε 4 από τα ορθογώνια, την μία κάτω από την άλλη.

Ανακατέψτε τα αμύγδαλα, την ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ. Στο επόμενο βήμα θα χρειαστείτε λίγη δύναμη: ζυμώστε τα υλικά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή μάζα αμυγδαλόπαστας.

Ανοίξτε την αμυγδαλόπαστα σε 4 μικρά κομμάτια. Βάλτε από ένα πάνω στα κομμάτια ζύμης που δεν έχουν τρύπες. Προσθέστε το μίγμα με τα κεράσια (μαζί με μερικά ολόκληρα κεράσια!) πάνω στην αμυγδαλόπαστα και καλύψτε τα με την ζύμη με τις τρύπες.

Κλείστε καλά τις άκρες πιέζοντας τις με ένα πιρούνι. Αλείψτε από πάνω με το αβγό και ψήστε τα στους 170 για 25 λεπτά.

Δεν είναι θεϊκά;

Μπορείτε να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη με αυτή την συνταγή. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το γλυκό με άλλα φρούτα. Ή αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουπάτ για κουλουράκια και να δοκιμάσετε και άλλα σχήματα.

Θα τα δοκιμάσετε;

Πηγή