Το όνομα Ελίχρυσος προέρχεται από τις ελληνικές λεξεις “ήλιος” και “χρυσό”, αναφερόμενος στο χρώμα των λουλούδιων του . Το γένος Ελίχρυσος (οικογένεια Asteraceae) είναι ένα πολύ μεγάλο γένος, συμπεριλαμβανομένων 600 ειδών σε όλο τον κόσμο.. Πώς να προετοιμάσετε το αντηλιακό από Λάδι ελίχρυσου

Για να το προετοιμάσετε χρησιμοποιείστε τα κεφάλια των λουλουδιών (περίπου 100 γραμμάρια), τα αφήνεται να στεγνώσουν για μερικές ημέρες σε αεριζόμενο μέρος, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Στη συνέχεια, τα αποξηραμένα κεφάλια λουλουδιών πρέπει να αφεθούν να μουλιάσουν στο λάδι (γλυκό αμυγδαλέλαιο, ή σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο) (περίπου 500 ml), κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μεταφέρουν τις λιποδιαλυτές δραστικές ουσίες τους μέσα στο λάδι . Για να το κάνετε αυτό απλά βάλτε τα αποξηραμένα λουλούδια σε ένα σκοτεινό γυάλινο βάζο με σφιχτό καπάκι . Στη συνέχεια, προσθέτετε το λάδι μέχρι να τα καλύψει τελείως. Θα πρέπει να αφεθεί το μείγμα τουλάχιστον 30-40 ημέρες , φροντίζοντας κάθε μέρα να γυρίζετε το βάζο για να εμποδίζεται ο σχηματισμός μούχλας. Μετά από τις 40 ημέρες φιλτράρετε το λάδι μέσα από ένα ελαφρύ ύφασμα ή γάζα.Πιέστε το υπόλειμμα, και αν θέλετε να έχετε ένα πιο καθαρό λάδι, χωρίς υπολείμματα, κάντε του και ένα δεύτερο φιλτράρισμα χρησιμοποιώντας μια γάζα βαμβακιού, έτσι ώστε να συλλάβει τις ίνες και τις υπόλοιπες ακαθαρσίες.

Tο αντηλιακό από Λάδι ελίχρυσου που θα πάρετε μπορεί να διατηρηθεί για ένα χρόνο σε ένα γυάλινο μπουκάλι (κατά προτίμηση σκούρο), φυλασσόμενο σε ένα δροσερό, σκοτεινό χώρος.

Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Πηγή