Θα χρειαστείτε λίγα και απλά υλικά για να φτιάξετε στα γρήγορα αυτά τα πεντανόστιμα φιλετάκια κοτόπουλου πανέ, που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
Συνοδεύστε τα με μια απλή σος της αρεσκείας σας, μια τηγανιά πατάτες και μια φρεσκοκομμένη σαλάτα.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 2 αυγά 2
- κ.σ. μουστάρδα
- 1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη
- 1/3 φλιτζανιού σουσάμι
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα φιλέτα σε μακρόστενα στικς (σε μέγεθος δαχτύλου) και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε τα αυγά με τη μουστάρδα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την τριμμένη φρυγανιά με το σουσάμι.
- Περνάμε ένα ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου διαδοχικά από το αλεύρι, έπειτα από τα χτυπημένα αυγά και στο τέλος από τη φρυγανιά με το σουσάμι.
- Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε αμέσως, με μια σος της αρεσκείας μας