Δύο άντρες καταγράφτηκαν σε κάμερα να μεταχειρίζονται με άσχημο τρόπο έναν σοβαρά άρρωστο, ηλικιωμένο άντρα, όταν ο γιος του είχε υποψίες και εγκατέστησε κρυφά κύκλωμα κλειστής τηλεόρασης.  

Ο Muhammed Azeem, 40 ετών, και ο Khalid Hussain, 29 ετών, καταγράφτηκαν να παρακολουθούν τηλεόραση, να πιάνουν βίαια και να τραβούν τον 79χρονο και να τον πλένουν με κρύο νερό. Οι άντρες προσελήφθησαν για να επισκέπτονται και να φροντίζουν τον ηλικιωμένο άντρα στο σπίτι του.

κρυφή κάμερα για να δει πως φέρονται οι νοσοκόμοι 2κρυφή κάμερα για να δει πως φέρονται οι νοσοκόμοι 3

Αλλά η κακή υγιεινή και τα βρώμικα σεντόνια του άρρωστου άντρα ανησύχησαν τον γιο του, που έβαλε κρυφά κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Ο Azeem και ο Hussain παραδέχτηκαν την ενοχή τους σε δικαστήριο του Manchester ότι κακομεταχειρίζονταν ή εσκεμμένα παραμελούσαν τον άντρα, που δεν είχε την ικανότητα να φροντίζει τον εαυτό του.

Ο άντρας είχε σοβαρά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων καρδιακών και νεφρικών ασθενειών, διαβήτη, άνοια, υπέρταση και ένα ακρωτηριασμένο πόδι.

Ο Steve Wild, ο εισαγγελέας της υπόθεσης, δήλωσε για το επίμαχο βίντεο: «Οι άντρες ήρθαν στο σπίτι του άντρα και κάθισαν και παρακολουθούσαν τηλεόραση. Ο ηλικιωμένος άντρας ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και προσπαθούσε να σηκωθεί, αλλά επιδεικτικά τον αγνοούσαν.

“Τον ξύρισαν, αλλά τον κόπηκε και του έβαλαν ένα χαρτομάντηλο. Ο άντρας προσπαθούσε να αφαιρέσει το χαρτομάντηλο. Τον αγνοούσαν επί 6 λεπτά. Στη συνέχεια έφεραν νερό σε λεκάνες για να τον πλύνουν, που άφησαν για ώρα μέχρι να κρυώσει. Τον τραβούσαν δυνατά, όσο τον έπλεναν και του άλλαζαν ρούχα.”

κρυφή κάμερα για να δει πως φέρονται οι νοσοκόμοι 4

κρυφή κάμερα για να δει πως φέρονται οι νοσοκόμοι 5κρυφή κάμερα για να δει πως φέρονται οι νοσοκόμοι 6

κρυφή κάμερα για να δει πως φέρονται οι νοσοκόμοι 7

Οι δύο άντρες καταδικάστηκαν σε 6 μήνες φυλάκιση, 12 μήνες αναστολή και σε 150 ώρες εθελοντικής εργασίας.

Credit: dailymail.co.uk / Πηγή: fanpage.gr