Έχει πάντα ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο οι άντρες φαντάζονται την ιδανική σύζυγο. Η εξυπνάδα της είναι πάντα ανάμεσα στα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά; Από ό,τι φαίνεται, θα έπρεπε. Σήμερα μάθαμε κάτι εντελώς απρόσμενο αλλά συναρπαστικό για το θαύμα που είναι γνωστό ως γυναικείος εγκέφαλος και θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι ένα δυνατό μυαλό είναι ένα χαρακτηριστικό που εκτιμάται πολύ. Μια νέα έρευνα δείχνει ότι όταν αυτό το χαρακτηριστικό υπάρχει σε μια γυναίκα, μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο όριο ηλικίας του συντρόφου της, αφού βρέθηκε ότι το περιβάλλον ενός ατόμου έχει σημαντική επίδραση στις πνευματικές του ικανότητες.

άντρες που παντρεύονται έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερο 2

Οι ερευνητές προσδιόρισαν ότι όσοι παντρεύονται έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερο, είναι πιο ευτυχισμένοι και σπάνια πάσχουν από ασθένειες όπως Αλτσχάιμερ ή άνοια. Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια που ενεργοποιούν τις πνευματικές ικανότητες μειώνουν αυτές τις ασθένειες, επειδή ενεργοποιούν τον εγκέφαλο.

Είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι μία σύντροφος η οποία ενεργοποιεί συνεχώς το μυαλό, έχει θετική επίδραση στις γνωστικές ικανότητες. Κάποιοι άντρες που ήταν παντρεμένοι με πολύ έξυπνες γυναίκες είχαν σωματικά “αδύναμους” εγκεφάλους, αλλά όταν τους εξέτασαν, δεν εμφάνισαν κάποιο σύμπτωμα αδυναμίας. Ήταν σίγουροι για τις πνευματικές τους ικανότητες και την απόδοση τους.

Ο Lawrence Whalley, καθηγητής του Κολεγίου Επιστημών της Ιατρικής και της Ζωής στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen, είπε: “Αυτό που πρέπει να κάνει ένα αγόρι αν θέλει να ζήσει περισσότερο είναι να παντρευτεί μια έξυπνη γυναίκα. Δεν υπάρχει καλύτερο εμπόδιο για την άνοια από την εξυπνάδα.”

άντρες που παντρεύονται έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερο 3

Οι γυναίκες που είναι περήφανες για την εξυπνάδα τους γίνονται πιο υπεύθυνες και ανεξάρτητες. Οι άντρες που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό επίσης κάνουν πιο υγιείς σχέσεις και δημιουργούν πιο ευχάριστη οικογενειακή ατμόσφαιρα για τις γυναίκες και τα παιδιά τους.

Δυστυχώς, κυριαρχεί η ιδέα ότι πρέπει να δίνεται μεγαλύτερη αξία στην ομορφιά μιας γυναίκας, παρά την εξυπνάδα της. Αλλά αυτή η έρευνα δείχνει ότι ο άντρας που νοιάζεται για την εξυπνάδα της συντρόφου του θα προσεκς ει περισσότερο την σωματική και ψυχική του υγεία. Και αυτό έχει θετική επίδραση στην κοινωνία γενικότερα.

via