Δεν υπάρχει ωραιότερο και πιο τραγανό! Και για όσους δεν το έχουν γευτεί από το γνωστό ζαχαροπλαστείο, φτιάξτε το!

Υλικά

750 γρ. καταϊφι 375 γρ. βούτυρο 3 κουτάλια της σούπας λεμόνι 2 λίτρα γάλα 120 γρ. άνθος αραβοσίτου 6 κρόκοι αυγών 250 γρ. ζάχαρη μία πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι

2 ποτήρια νερό 3 κουτάλια της σούπας λεμόνι 1 κιλό ζάχαρη

Για την σαντιγύ

750 γρ. κρέμα γάλακτος 2 βανίλιες Για το γαρνίρισμα αμύγδαλο καβουρδισμένο

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα ταψί και χτενίζουμε (το ξεμαλλιάζουμε καλά για να γίνει ωραίο αφράτο) το καταϊφι και το απλώνουμε. Βάζουμε το βούτυρο πάνω στο καταϊφι σε μπουκίτσες, να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω, μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Μόλις ψηθεί το καταϊφι, το σπάμε με το πιρούνι σε κομματάκια για να πάει παντού, γιατί από το ψήσιμο μαζεύει στις άκρες και αφήνουμε να κρυώσει.

Φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη και το λεμόνι. Από την ώρα που αρχίζει να βράζει το αφήνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω στο κρύο καταϊφι να πάει παντού και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί. Κρατάμε λίγο για να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη καλά και προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου και το λίγο γάλα που έχουμε κρατήσει. Αφού ζεσταθεί το γάλα, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα των κρόκων μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες την κατεβάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε αμέσως πάνω στο καταϊφι. Το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Φτιάχνουμε την σαντιγύ. Το μυστικό για να φτιάξουμε μία ωραία σαντιγί είναι να είναι πολύ κρύα η κρέμα γάλακτος και κρύο το σκέυος που θα χτυπηθεί. Την απλώνουμε με μία σπάτουλα πάνω από την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο χοντροκομμένο αμύγδαλο. Πηγή