Eνα πανεύκολο γλυκό ψυγείου με φράουλες για να φτιάξεις για το κυριακάτικο τραπέζι σας..
Εφόσον οι φράουλες είναι στην εποχή τους τώρα να η ευκαιρία για να κάνουμε ένα ωραίο και εύκολο γλυκο…
Υλικά
- 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ
- ½ φλιτζάνι χυμό φράουλας η γάλα
- 1 Κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 12 – 16 Μπισκότα Σαβαγιάρ
- 1 κουτάκι σαντιγί MORFAT
- ζάχαρη άχνη
- 1 Κιλό φράουλες φρέσκες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
Εκτέλεση Φτιάχνουμε την κρέμα , ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε την βανίλια , 1 κούπα σαντιγί και τις κομμένες φράουλες , ανακατεύοντας προσεκτικά με κουτάλι. – Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε την σαντιγί για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε ζάχαρη άχνη , ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε την σαντιγί μας. – Εντωμεταξύ , βουτάμε τα σαβαγιάρ σε χυμό φράουλας η γάλα , και τα στρώνουμε σε μακρόστενο τάπερ η πυρέξ. – Από πάνω απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα .
Τέλος απλώνουμε και την σαντιγί , στρώνουμε με σπάτουλα και ρίχνουμε τα τελευταία κομμάτια φράουλας. – Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.