Ισχυρίζεται πως ζει μία ταπεινή ζωή με βάση τις αυστηρές μουσουλμανικές αξίες περνώντας την ώρα της στην κουζίνα, μετατρέποντας τα μήλα σε ξύδι. Αλλά ο άντρας της έχει μαζέψει μία αμύθητη περιουσία $180 εκατομμυρίων, με τουλάχιστον τρία παλάτια στην Τουρκία και η γυναίκα του το μόνο που θέλει να κάνει είναι να ξοδεύει χρήματα.

υπερπολυτελές παλάτι του Ερντογάν 2

υπερπολυτελές παλάτι του Ερντογάν 3

Η Emine Erdogan κάνει συνεχώς το ένα ταξίδι μετά το άλλο για να αγοράζει καινούργια ρούχα και ακριβές αντίκες. Ενώ το 1/4 του πληθυσμού βιώνει ακραία φτώχεια και περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με λιγότερα από $4 τη μέρα, η γυναίκα του πίνει μόνο άσπρο τσάι που κοστίζει $1,900 το κιλό και το πίνει με χρυσά ποτήρια που κοστίζουν $330 το καθένα.

υπερπολυτελές παλάτι του Ερντογάν 4

Κάποτε είχε κλείσει ένα εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες για να αγοράσει με την άνεσή της ότι ήθελε. Ειδικά τώρα, που έχτιζαν το καινούργιο τους παλάτι, αγόραζε συνεχώς καινούργια πράγματα για να το εξοπλίσει. Καλύπτει μία έκταση 4 τετραγωνικών χιλιομέτρων και του έχει κοστίσει περισσότερα από $650 εκατομμύρια για να το χτίσει.

Μόνο και μόνο για τις πόρτες του παλατιού, ξόδεψαν $34 εκατομμύρια. Για τα χαλιά χρειάστηκε άλλα $9 εκατομμύρια. Πολλοί επικριτές λένε πως είναι τόσο υπερβολικό αυτό το τεράστιο κτίριο που θα έκανε ακόμα και τον Saddam Hussein να κοκκινίσει από ντροπή.

υπερπολυτελές παλάτι του Ερντογάν 5

υπερπολυτελές παλάτι του Ερντογάν 6

Το κτίριο, γνωστό και ως το Λευκό Παλάτι κόστισε το διπλάσιο από ότι είχε αρχικά εκτιμήσει ο Erdogan, αλλά λέει πως προωθεί την εικόνα της Τουρκίας στο εξωτερικό. Όταν τον ρώτησαν γιατί αποφάσισε να φτιάξει ένα νέο παλάτι, είπε πως είχε βρει κατσαρίδες στο παλιό του γραφείο, κάτι που το έκανε αυτόματα ακατοίκητο.

υπερπολυτελές παλάτι του Ερντογάν 7

υπερπολυτελές παλάτι του Ερντογάν 8

Όταν η κατασκευή ξεκίνησε είπε πως θα χρησιμοποιούσε φυσικά υλικά από την Τουρκία. Αλλά οι αντίπαλοί του λένε πως η στέγη είναι από τη Γερμανία και το πράσινο μάρμαρο που χρησιμοποιεί στα δωμάτια των φιλοξενούμενων από την Ινδία. Έχει πάρει επίσης πρώτες ύλες από την Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

υπερπολυτελές παλάτι του Ερντογάν 9

υπερπολυτελές παλάτι του Ερντογάν 10

Ακόμα και τα δέντρα που φύτεψε είναι από την Ιταλία και την Ολλανδία. Ο ίδιος πιστεύει πως το παλάτι αυτό είναι η ανταμοιβή του που οδήγησε την χώρα έξω από την κρίση – αν και άλλοι λένε πως αυτό δείχνει τον αυξανόμενο απολυταρχισμό  του.

Εκτός από το σπίτι του, το παλάτι αυτό είναι και κέντρο επιχειρήσεων και όπως ο Λευκός Οίκος έχει δωμάτιο εκτάκτου ανάγκης και μπορεί να αντέξει βιολογικό, χημικό και πυρηνικό πόλεμο.

υπερπολυτελές παλάτι του Ερντογάν 11

υπερπολυτελές παλάτι του Ερντογάν 12

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στο να τους ονομάσουν υποκριτές στα social media. Βέβαια, δύσκολα κάποιος μιλάει επικριτικά απέναντι στο προεδρικό ζεύγος, αφού κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να τους οδηγήσει στη φυλακή. Η πηγή του πλούτου του όμως παραμένει ακόμα μυστήριο.

υπερπολυτελές παλάτι του Ερντογάν 13

υπερπολυτελές παλάτι του Ερντογάν 14

υπερπολυτελές παλάτι του Ερντογάν 15

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο 62χρονος είναι πολύ ψηλά στη λίστα, βγάζοντας $57 εκατομμύρια το χρόνο. Του ανήκουν αρκετά εστιατόρια, μία ποδοσφαιρική ομάδα και έχει ακόμα και την δική του εταιρία που φτιάχνει βότκα.

υπερπολυτελές παλάτι του Ερντογάν 16

υπερπολυτελές παλάτι του Ερντογάν 17

Πηγή