Δυστυχώς, τα εγκαταλελειμμένα και κακοποιημένα σκυλιά είναι όλο και περισσότερα στις μέρες μας. Φαίνεται πως κάθε μέρα, υπάρχει μια νέα ανακάλυψη ενός αθώου κουταβιού που είχε πεταχτεί στην άκρη του δρόμου χωρίς τροφή ή ένα ασφαλές μέρος για να ζει.

Πρόσφατα, ένας άνθρωπος πέταξε τον σκύλο του έξω από το παράθυρο, σαν να ήταν σκουπίδι. Αυτό είναι ένα από τα πολλά ατυχή παραδείγματα κακομεταχείρισης ζώων.

Αν τα εγκαταλειμμένα σκυλιά είναι τυχερά, θα σωθούν από έναν καλό Σαμαρείτη και τις περισσότερες φορές, οι ίδιοι παίρνουν τα σκυλιά στο σπίτι του και τους δίνουν αγάπη. Έτσι τα σκυλάκια, από φοβισμένα, γίνονται και πάλι πιστά και φιλικά κατοικίδια ζώα.

Μία από τις πιο σκληρές περιπτώσεις, είναι αυτή ενός κουταβιού που ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε μια τσάντα στη μέση της ερήμου. Η έρημος είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά ζεστό μέρος όπου οι άνθρωποι σπάνια πάνε για ένα χαλαρό περίπατο.

Ένας άντρας από την Καλιφόρνια έτυχε να οδηγεί προς τα εκεί όταν εντόπισε την τσάντα. Στην αρχή νόμιζε ότι ήταν απλά σκουπίδια, αλλά στη συνέχεια είδε την τσάντα να κινείται. Προβληματισμένος και περίεργος, πλησίασε την τσάντα και προς έκπληξή του, ένα κουτάβι πετάχτηκε έξω όταν το φερμουάρ άνοιξε. Το κουτάβι ήταν ένα μικρό τεριέ με γλυκά καστανά μάτια και ένα κουμπί για μύτη. Το σκυλί ήταν τόσο ωραίο και μικροσκοπικό, για αυτό χωρούσε μέσα στην τσάντα.

Το άτυχο κουτάβι υπέφερε πολύ. Αν έμενε εκεί έξω περισσότερο, θα είχε υποστεί βασανιστικό θάνατο. Τα «σκουπίδια στην έρημο» είναι πολύ κοινό φαινόμενο και για αυτό ο Victor Valley από την προστασία των ζώων , οδήγησε προς τα εκεί.

Ευτυχώς, το γλυκό σκυλί έχει τοποθετηθεί σε ένα καταφύγιο ζώων. Το ονόμασαν Duff και τα πηγαίνει μια χαρά στο νέο του σπίτι.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τα κακοποιημένα ζώα ή παιδιά. Μα πως μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλο κακό σε κάτι που είναι τόσο αθώο; Όταν αυτοί οι απάνθρωποι βρεθούν, θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για την φρικτή τους ενέργεια.

Πηγή