Ένα σοκαριστικό βίντεο δείχνει την απάνθρωπη διαδικασία που χρησιμοποιούν οι εκτροφείς κουνελιών ανγκορά για το τρίχωμά τους. Δένουν όλα τα πόδια του ζώου σε ένα τραπέζι, και ξεκινούν να του μαδάνε το τρίχωμά του, ενώ το ζώο σπαράζει από τους πόνους.

Τα κουνέλια εκτρέφονται σε καθεστώς αιχμαλωσίας σε συνθήκες παρόμοιες όπως οι κότες εκτροφείων σε όλη την Γαλλία, και μόλις το τρίχωμά τους είναι αρκετά μακρύ για «περισυλλογή», τα δένουν σε πάγκο και ξεκινάει το βασανιστήριό τους.

Οι μεταξένιες τρίχες τους στη συνέχεια γίνονται μαλλί ανγκορά που πωλείται ακριβά στη βιομηχανία της μόδας.

Άνθρωπος το χειρότερο είδος: Δείτε ΠΩΣ βασανίζουν Ζωντανά Κουνέλια για να τους πάρουν τη Γούνα και θα Σοκαριστείτε! 2

Άνθρωπος το χειρότερο είδος: Δείτε ΠΩΣ βασανίζουν Ζωντανά Κουνέλια για να τους πάρουν τη Γούνα και θα Σοκαριστείτε! 3

Το τρίχωμα μαδιέται αντί να ξυρίζεται, καθώς οι τρίχες που βγαίνουν από την ρίζα είναι πιο μακριές και κατά συνέπεια μπορούν να πωληθούν σε μεγαλύτερη τιμή.

Επίσης, θεωρείται πολύ ακριβό να γίνει αναισθησία στα ζώα και η διαδικασία να γίνει όσο τα ζώα είναι αναίσθητα. Η διεθνής φιλοζωική οργάνωση One Voice έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για την απαγόρευση της εκτροφής των κουνελιών ανγκορά και το εμπόριο της γούνας τους.

Γράφουν στην ιστοσελίδα τους: “Η διαδικασία είναι πηγή μόνιμου άγχους για τα ζώα. Όντας γυμνά μετά τη «σοδειά», κινδυνεύουν με θερμικό σοκ όταν τα βάζουν πίσω στα κλουβιά τους, χωρίς καμία προστασία από το κρύο.”

Οι τρίχες ανγκορά κοστολογούνται για την ιδιαίτερα μαλακή υφή τους. Είναι πιο ζεστές από το μαλλί και οι τρίχες είναι ιδιαίτερα λεπτές, μόλις 11 μικρόν (11 χιλιοστά του χιλιοστού) σε διάμετρο, που σημαίνει ότι το ανγκορά μαλλί είναι πιο μαλακό από το κασμίρ.

Άνθρωπος το χειρότερο είδος: Δείτε ΠΩΣ βασανίζουν Ζωντανά Κουνέλια για να τους πάρουν τη Γούνα και θα Σοκαριστείτε! 4

Άνθρωπος το χειρότερο είδος: Δείτε ΠΩΣ βασανίζουν Ζωντανά Κουνέλια για να τους πάρουν τη Γούνα και θα Σοκαριστείτε! 5

Πολλά από τα ζώα αγωνιούν από πόνο και φωνάζουν, καθώς υποβάλλονται σε αυτή την επώδυνη μέθοδο, ενώ σε κάποια σημεία το δέρμα τους σκίζεται, καθώς τα μαδάνε.

Το κρυφό βίντεο καταγράφτηκε από την Γαλλική οργάνωση υπέρ της προστασίας των ζώων One Voice, που επισκέφτηκε έξι εκτροφεία κουνελιών ανγκορά σε όλη τη Γαλλία κατά τη διάρκεια έξι μηνών.

Η οργάνωση δεν αποκαλύπτει τις εταιρείες, προτιμώντας να τις εντάσσει σε ένα σύνολο.

Το νέο βίντεο βγήκε στο φως της δημοσιότητας τρία χρόνια μετά την συγκλονιστική αποκάλυψη της φιλοζωικής οργάνωσης PETA για τον τρόπο που λειτουργεί η βιομηχανία ανγκορά στην Κίνα.

Ως αποτέλεσμα της κίνησης της PETA, μεγάλες εταιρείες πώλησης ενδυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων H&M σταμάτησαν να χρησιμοποιούν μαλλί ανγκορά στα ρούχα τους. Η Κίνα είναι υπεύθυνη για το 90% της παγκόσμιας προσφοράς σε μαλλί ανγκορά. Δείτε παρακάτω το σοκαριστικό βίντεο. Προσοχή οι εικόνες είναι σκληρές.

And they say they witnessed appalling abuse of animals at all ten locations. At half of the farms a particularly barbaric form of live plucking was used to remove the fur.

Άνθρωπος το χειρότερο είδος: Δείτε ΠΩΣ βασανίζουν Ζωντανά Κουνέλια για να τους πάρουν τη Γούνα και θα Σοκαριστείτε! 6

Άνθρωπος το χειρότερο είδος: Δείτε ΠΩΣ βασανίζουν Ζωντανά Κουνέλια για να τους πάρουν τη Γούνα και θα Σοκαριστείτε! 7

Άνθρωπος το χειρότερο είδος: Δείτε ΠΩΣ βασανίζουν Ζωντανά Κουνέλια για να τους πάρουν τη Γούνα και θα Σοκαριστείτε! 8

Άνθρωπος το χειρότερο είδος: Δείτε ΠΩΣ βασανίζουν Ζωντανά Κουνέλια για να τους πάρουν τη Γούνα και θα Σοκαριστείτε! 9

Άνθρωπος το χειρότερο είδος: Δείτε ΠΩΣ βασανίζουν Ζωντανά Κουνέλια για να τους πάρουν τη Γούνα και θα Σοκαριστείτε! 10

Άνθρωπος το χειρότερο είδος: Δείτε ΠΩΣ βασανίζουν Ζωντανά Κουνέλια για να τους πάρουν τη Γούνα και θα Σοκαριστείτε! 11

Πηγή