Τα ρατσιστικά κρούσματα που εκδηλώνονται στη Βρετανία τον τελευταίο καιρό, με την απόφαση για Brexit να επιδεινώνει την κατάσταση, ολοένα και αυξάνονται, με το πιο πρόσφατο περιστατικό που έρχεται στο φως, να αφοράτην επίθεση ενός άνδρα σε μετανάστη, μέσα στο μετρό του Λονδίνου.

Εκείνο όμως που είναι πιο αξιοσημείωτο, είναι ότι η γυναίκα που καθόταν δίπλα στον άτυχο μετανάστη, δεν άφησε αναπάντητη την ενέργεια και «πήρε στο κατόπι» τον δράστη, αδιαφορώντας για τα προσωπικά της αντικείμενα, τα οποία άφησε μέσα στο βαγόνι.

Συγκεκριμένα, απ’ ό,τι φαίνεται στο βίντεο το οποίο κατέγραψε επιβάτης στο Upton Park του Λονδίνου, την περασμένη Δευτέρα, ο δράστης χτυπά απρόκλητα τον μετανάστη και στη συνέχεια τρέπεται σε φυγή, χωρίς να υπολογίσει τη γυναίκα που κάθεται δίπλα στο θύμα, η οποία δεν δίστασε να τον πάρει στο κυνήγι κατά μήκος της αποβάθρας.

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, οι Αρχές με σχετική ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι ερευνούν το περιστατικό, ενώ αργότερα έγινε γνωστό πως συνελήφθη ένας άνδρας ηλικίας 33 ετών, με την κατηγορία της επίθεσης και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Το ρατσιστικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μετά το δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε.

via