Μερικές φορές είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι εξακολουθούν να υπάρχουν άλυτα μυστήρια. Τον τελευταίο αιώνα, η ανθρωπότητα έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο σε όλους τους τομείς. Έχουμε περπατήσει στη Σελήνη, αποκαλύψαμε τα δομικά στοιχεία της ίδιας της ζωής, το DNA, τόλμησε και πήγε βαθύτερα στους ωκεανούς από ό, τι ποτέ πριν, εφηύρε ακόμα και αυτο-αναδευομενη κούπα του καφέ! Ωστόσο, παρά την εκπληκτική πορεία μας ως είδος, υπάρχουν ακόμα μυστήρια εκεί έξω για τα οποία η λύση μας διαφεύγει.

Βρήκαμε μερικά από τα πιο αινιγματικά άλυτα μυστήρια στην ιστορία. Μυστήρια, όπως:

Το χειρόγραφο Βόινιτς

Το χειρόγραφο Βόινιτς voynich manuscript allabout.grΤο χειρόγραφο Βόινιτς είναι ένα χειρόγραφο γραμμένο στο Μεσαίωνα σε μια άγνωστη γλώσσα χρησιμοποιώντας ένα άγνωστο αλφάβητο. Έχουν γίνει προσπάθειες ερμήνευσης του εγγράφου για πάνω από 100 χρόνια, αλλά δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Το βιβλίο περιλαμβάνει απεικονίσεις φυτών (με κάποια από αυτά να είναι άγνωστα στη σύγχρονη βοτανολογία) και αστυνομικές πληροφορίες.

Το χειρόγραφο Βόινιτς voynich manuscript allabout.gr Είναι πιθανό το βιβλίο να είναι έργο ενός αλχημιστή που χρησιμοποιούσε κώδικες για να κρατήσει τις ανακαλύψεις του μυστικό, αλλά, μέχρι ο βιβλίο αποκωδικοποιηθεί, κανείς δεν γνωρίζει περί τίνος πρόκειται.

Το Τρίγωνο των Βερμούδων

Το Τρίγωνο των Βερμούδων trigono vermoudon allabout.gr

Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι ένα μεγάλο μέρος του ωκεανού στο Βόρειο Ατλαντικό , που υπήρξε πηγή πολλών εξαφανίσεων. κατά τη διάρκεια των χρόνων έχουν δοθεί πολλές εξηγήσεις από μαύρες τρύπες , ακραίες καιρικές συνθήκες ακόμα και απαγωγές από εξωγήινους. Υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι πολλές από τις εξαφανίσεις είχαν μεγαλοποιηθεί, αλλά ακόμη και αν αυτές τις αποκλείαμε από την συνολική καταμέτρηση οι πιθανότητες εξαφάνισης στο Τρίγωνο των Βερμούδων είναι υψηλότερα από οπουδήποτε αλλού.

Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Τζακ ο Αντεροβγάλτης tzak anterovgaltis allabout.gr

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης είναι ο πιο γνωστός κατά συρροή δολοφόνος όλων των εποχών. Η πιο δραστήρια περίοδος του ήταν το 1888 όταν διέπραξε τα ειδεχθή εγκλήματα του κυρίως στην φτωχή περιοχή Whitechapel του Λονδίνου. Τα θύματα του ήταν ως επί το πλείστων πόρνες ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα πτώματα βρέθηκαν μόνο λίγα λεπτά αφού ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης είχε φύγει από τον τόπο του εγκλήματος. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ανατριχιαστικό υπόψη ότι ο Αντεροβγάλτης είχε αρκετό χρόνο για να ακρωτηριάσει και να αφαιρέσει τα όργανα του θύματος.

Ο λαιμός των θυμάτων ήταν κομμένος και το σώμα ήταν ακρωτηριασμένο. Διάφορες θεωρίες υποστηρίζουν πως τα θύματα στραγγαλίζονταν πρώτα έτσι ώστε να μην φωνάζουν, κάτι το οποίο εξηγεί και την έλλειψη αίματος στις σκηνές των εγκλημάτων.

Επειδή η ταυτότητα του δολοφόνου ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε οι μύθοι που περικύκλωναν τους φόνους έχουν γίνει μια μίξη γνήσιας ιστορικής έρευνας καθώς και εκμετάλλευσης. Με τα χρόνια πολλοί συγγραφείς, ιστορικοί και αρχάριοι ντετέκτιβ έχουν προτείνει θεωρίες σχετικά με την ταυτότητα (ή ταυτότητες) του δολοφόνου και των θυμάτων του.

Το όνομα του, Τζακ ο Αντεροβγάλτης είναι εύκολο να εξηγηθεί. Ήταν γραμμένο στο τέλος μιας επιστολής γνωστη ως “Το γράμμα προς το Αγαπημένο μου αφεντικό” που ταχυδρομήθηκε και παρελήφθη στις 27 από το Κεντρικό Πρακτορείο ειδήσεων ενώ προωθήθηκε στην Scotland Yard στις 29 Σεπτεμβρίου 1988.

Το βουητό του Taos

βουητό του Taos taos hum new mexico

Το βουητό του Taos είναι ένας χαμηλής συχνότητας ήχος που μπορεί να ακουστεί σε διάφορα μέρη του κόσμου . Έχει χαρακτηριστεί σαν το βουητό ενός ψυγείου. Περιέργως, αρκετοί άνθρωποι ακούνε αυτόν τον ήχο και είναι γνωστό ότι οδήγησε κάποιους ανθρώπους στη τρέλα , ενώ πολλοί άλλοι δεν ακούω τίποτα.

Ο μυστηριώδης ήχος είναι επίσης μη ανιχνεύσιμος από τα μικρόφωνα ή οποιονδήποτε άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να εντοπίσουμε την πηγή. Το φαινόμενο αυτό λένε ότι είναι αρκετά συχνό στη πόλη Taos του Νέου Μεξικού, την πόλη όπου το μυστηριώδες αυτό φαινόμενο πήρε την ονομασία του. Το 1997, το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε από επιστήμονες και παρατηρητές να βρουν την πηγή του ήχου, αλλά δεν μπορεσαν να τα καταφέρουν. Υπάρχουν πολλές θεωρίες γύρω από το βουητό του Taos Hum.

Μερικοί λένε ότι έχει να κάνει με το λεπτό φλοιό της γης στο Taos, ενώ άλλοι είναι πεπεισμένοι ότι έχει να κάνει με ένα εξωγήινο UFO που συνετρίβη αιώνες πριν και τώρα είναι θαμμένο βαθιά στη γη. Όποια και αν είναι η αλήθεια, σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο να έχετε έναν ήσυχο και καλό βραδινό ύπνο στο Taos!

Η Σινδόνη του Τορίνο ή Ιερά Σινδόνη

Η Σινδόνη του Τορίνο ή Ιερά Σινδόνη

Η Σινδόνη του Τορίνο ή Ιερά Σινδόνη είναι ένα κομμάτι ύφασμα πάνω στο οποίο είναι αποτυπωμένη η εικόνα ενός γενειοφόρου άνδρα, και η τοποθέτηση του πάνω στο ύφασμα πιστεύεται ότι ταιριάζει σε σώμα που έχει σταυρωθεί και τραυματιστεί. Έχει αποτελέσει πηγή διαμάχης μεταξύ της θρησκευτικής και της επιστημονικής κοινότητας για αιώνες, καθώς υποστηρίζεται ότι πρόκειται για το σάβανο στο οποίο εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού, μετά την αποκαθήλωσή του από τον Σταυρό, ενώ σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες αποτελεί ανθρώπινο δημιούργημα. Η Σινδόνη είναι ένα λινό ύφασμα κιτρινωπού χρώματος, διαστάσεων 4,30 μέτρων μάκρος και 1,10 μέτρων φάρδος, που φυλάσσεται από το 1578 στον καθεδρικό ναό του Τορίνο. Η ύφανση του είναι από ψαροκόκαλο από ίνες λιναριού, υλικά που χρησιμοποιούνταν την εποχή του Ιησού Χριστού.

Για την αυθεντικότητα και την προέλευσή της έχουν διατυπωθεί πολλές απόψεις. Επιστημονικές αναλύσεις και χρονολογήσεις του υφάσματος χρονολογούνται από τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν παρατηρήθηκε πως οι χρωματικοί τόνοι των εικόνων της Σινδόνης είχαν μάλλον το χαρακτήρα φωτογραφικών αρνητικών. Το 1988, τρεις ανεξάρτητες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, της Αριζόνας και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ελβετίας αντίστοιχα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για δημιούργημα που χρονολογείται την περίοδο 1290-1390. Με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών, η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία αποδέχτηκε τη Σινδόνη ως μη αυθεντική.

Η Εξαφάνιση του πιλότου Frederick Valentich

Η Εξαφάνιση του πιλοτου Frederick Valentich

Στης 28 Οκτωβρίου 1978 ο 20χρονος πιλότος Frederick Valentich πέταγε προς το King island από το αεροδρόμιο Moorabin της Μελβούρνης. Κατά τη διάρκεια της πτήσης ο Valentich ανέφερε στον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας Steve Robey ότι ένα άγνωστο αεροσκάφος βρισκόταν και αιωρούνταν επικίνδυνα κοντά πάνω από το δικό του, τύπου Cessna 182 Καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού βρισκόταν σε επικοινωνία με το πύργο ελέγχου. Ωστόσο, μετά από μερικά δευτερόλεπτα η μετάδοση διεκόπη και ο πιλότος δεν βρέθηκε ποτέ, παρά την εκτενή έρευνα στην περιοχή. Τριάντα έξι χρόνια μετά, μια ερευνητική ομάδα για εξωγήινους που διερευνά την υπόθεση, εξετάζει την ιστορία ενός αγρότη από την Αδελαΐδα, που υποστηρίζει ότι εκείνο το πρωί της εξαφάνισης είχε δει στην ιδιοκτησία του ένα ιπτάμενο αντικείμενο περίπου 30 μέτρα να πετά λίγο πιο πάνω από το σπίτι του. Μάλιστα ο αγρότης ανέφερε επίσης ότι είχε δει επίσης και ένα αεροπλάνο τύπου Cesna, ακριβώς το ίδιο με του εξαφανισμένου πιλότου, να είναι κολλημένο δίπλα στο άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο με ίχνη από πετρέλαιο. Μάλιστα, κατέγραψε και τον αριθμό του αεροπλάνου, αλλά αποφάσισε να μην μοιραστεί τόσο καιρό την πληροφορία γιατί οι φίλοι του τον περιγελούσαν. Τώρα, οι ειδικοί ψάχνουν να βρουν τον αγρότη για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.