Οι περισσότεροι, καθώς μεγαλώνουν, αποδέχονται το γεγονός πως θα πρέπει να ζούνε υπομένοντας διάφορους πόνους και προβλήματα και η Anna Pesce δεν αποτελούσε εξαίρεση. Για δεκαετίες ζούσε με δισκοκήλη στη μέση, σκολίωση και οστεοπόρωση – τα οποία είχαν προκαλέσει καμπούρα στην 85χρονη.

Και μετά, το 2014, η Anna σχεδόν κατέρρευσε προσπαθώντας να ανεβεί κάτι σκάλες ενώ είχε πάει να επισκεφτεί τα παιδιά της. “Είχα τρομερούς πόνους στην πλάτη. Έπρεπε να με κουβαλήσουν μέχρι πάνω και να με βάλουν σε αναπηρικό καροτσάκι για το υπόλοιπο της επίσκεψής μου.”

Τότε, ήταν που πήρε την απόφαση πως κάτι έπρεπε να αλλάξει. Δοκίμασε βελονισμό και επισκέφτηκε έναν χειροπρακτικό. Επίσης, αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια μίας δασκάλας της yoga, της Rachel Jesien. Η Rachel, 28, ειδικεύεται σε προβλήματα στην πλάτη – αυτό ακριβώς που χρειαζόταν η Anna.

είχε καμπούρα για δεκαετίες αλλά σήμερα στέκεται και περπατάει 2

Βρισκόντουσαν μία φορά την εβδομάδα. Η Rachel δίδαξε στην Anna στάσεις για αποκατάσταση και μέσα σε έναν μήνα, η Anna μπορούσε ξανά να περπατήσει.

Μετά από δύο μήνες, η Anna ήδη ήξερε ποιες πόζες να κάνει εάν αρχίσουν οι συνηθισμένοι πόνοι. Μετά από 4 μήνες που έκανε yoga, η κατάστασή της είχε βελτιωθεί πάρα πολύ!

είχε καμπούρα για δεκαετίες αλλά σήμερα στέκεται και περπατάει 3

Σύμφωνα με την Rachel, η yoga – με την κατάλληλη καθοδήγηση – μπορεί να αυξήσει την πυκνότητα από τα κόκαλα και να ανακουφίσει από πόνους στην μέση.

Δύο χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, συνεχίζουν ακόμα να δουλεύουν μαζί κάθε εβδομάδα.

Δείτε τις στο βίντεο που ακολουθεί!

Credit: davidwolfe.com / via