Ο Jim Morris ήταν επαγγελματίας bodybuilder για 30 χρόνια και vegan για το μεγαλύτερο από αυτό το διάστημα. Στα 50 του ήταν χορτοφάγος και στα 65 του έγινε vegan.

Η κατανόησή μας για την ανθρώπινη υγεία συνεχίζει να εξελίσσεται και να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, ακριβώς όπως και οτιδήποτε άλλο, και η επιστήμη συνεχίζει να ρίχνει φως σχετικά με τα οφέλη που συνδέονται με την κατανάλωση λιγότερου κρέατος και περισσότερων «γήινων» τροφίμων όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Υπάρχει λόγος όμως για τον οποίο μια δίαιτα βασισμένη στα φυτά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη πάνω από το 60% των θανάτων από χρόνιες ασθένειες.

Έρευνες δείχνουν ότι τα ποσοστά των καρδιακών παθήσεων και ορισμένων μορφών καρκίνου συνδέονται στενά με τις δίαιτες που βασίζονται στη ζωική πρωτεΐνη. Οι δίαιτες με βάση τα φυτά, από την άλλη πλευρά, προσφέρουν άφθονη πρωτεΐνη και ασβέστιο και πολύ μεγαλύτερες ποσότητες άλλων απαραίτητων θρεπτικών συστατικών (όπως αντιοξειδωτικά και σύνθετους υδατάνθρακες) που απλά δεν θα βρείτε στο κρέας ή τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Credits: Collective Evolution / fanpage.gr