Οι συμπεριφορές που συνήθως αποτελούν δείγματα απιστίας

Σε μία έρευνα του 2012 σχετικά με την απιστία, το 30% των γυναικών απάντησε ότι έχει μπει στον πειρασμό να απατήσει, ενώ το 41% των ανδρών δήλωσε ότι είναι ενάντια στον ηθικό τους κώδικα. Πρόκειται για ένα πολύ συχνό φαινόμενο στις μέρες μας, επιζήμιο για όλους τους εμπλεκόμενους και μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες χωρισμού.  Εάν πιστεύεις πως ο/ η σύντροφός σου σε απατάει, αυτές είναι κάποιες συμπεριφορές που συνήθως αποτελούν δείγματα απιστίας:

1.  Αυξημένες ή μειωμένες σεξουαλικές ορέξεις

Εάν ξαφνικά ο σύντροφός σου δεν έχει όρεξη για σεξ, μπορεί να σημαίνει ότι ικανοποιεί τις ανάγκες του με κάποια/ κάποιον άλλο. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Jennifer Oikle, “Παρόλο που πολλά ζευγάρια έχουν αυξομοιώσεις της σεξουαλικής τους δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της σχέσης, οι πολύ απότομες αλλαγές είναι συνήθως δείγμα απιστίας”.

2.  Δραστικές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση

Αν ο σύντροφός σου αρχίσει να προσέχει πολύ περισσότερο την εμφάνισή του, ίσως είναι δείγμα ότι προσπαθεί να εντυπωσιάσει κάποιον άλλο.

3.  Αλλαγές στη συμπεριφορά

“Όταν κάποιος απατάει, είναι συνεχώς ταραγμένος και σε ένταση, συναισθήματα τα οποία αντανακλώνται στη συμπεριφορά του μέσα στη σχέση. Επιπλεόν, όταν απατάς κάποιον, συνήθως σκέφτεσαι μονίμως όλα όσα δεν σου αρέσουν σε αυτόν, δικαιολογώντας σε κάποιο βαθμό τον εαυτό σου”, λέει η Jennifer Oikle.

4. Έχει γίνει υπερπροστατευτικός με το κινητό του τηλέφωνο;

Αν σε απατάει είναι σχεδόν σίγουρο ότι μπορεί να βρεις αποδείξεις στο κινητό του τηλέφωνο, όπως κλήσεις και μηνύματα. Γι’ αυτό το λόγο, το να έχει συνεχώς το κινητό του πάνω του και να μη σε αφήνει ούτε να το κοιτάξεις, μπορεί να σημαίνει ότι κάτι σου κρύβει. Όπως επίσης και το αν ξαφνικά αποφάσισε να βάλει κωδικό κλειδώματος.

5. Τι σου λέει η διαίσθησή σου;

Εάν πράγματι υποψιάζεσαι κάτι, και οι υποψίες σου είναι ρεαλιστικές και όχι δημιουργήματα της φαντασίας σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσει στον/ στην σύντροφό σου ανοιχτά για ό,τι σε απασχολεί. Όσο πιο νωρίς μάθεις την αλήθεια, τόσο το καλύτερο. Η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη είναι σημεία κλειδιά για μία καλή σχέση, και το να κρατάς πράγματα μέσα σου δεν πρόκειται να βελτιώσει την κατάσταση.