Έχουμε μάθει πολλές ‘χρήσιμες’ πληροφορίες, παρακολουθώντας ταινίες. Για παράδειγμα, πως να ανταποδίδεις πυρά σε έναν εχθρό και να τον πετυχαίνεις, και πως να πετάξεις με ένα διαστημόπλοιο μακριά από μια ζώνη αστεροϊδών. Αλλά η μεγάλη οθόνη μας παραπλανά αρκετά, και έτσι κατά τη διάρκεια πολλών ετών δημιουργήθηκαν μύθοι, που ακόμα πιστεύουμε. 

Έτσι, αποφασίσαμε να βρούμε τι είναι αλήθεια και τι όχι στις ταινίες.

Μύθος: Μια σταματημένη καρδιά μπορεί να επαναλειτουργήσει με τη βοήθεια απινιδωτή. Αλήθεια: Μόλις μια καρδιά σταματήσει να χτυπάει, ο απινιδωτής δεν μπορεί να την επαναλειτουργήσει.

12 Πράγματα που συμβαίνουν ΜΟΝΟ στις Ταινίες 2

Μύθος: Το χλωροφόρμιο αναισθητοποιεί ένα άτομο για αρκετές ώρες. Αλήθεια: Χρειάζονται 5 λεπτά για να νιώσει κάποιος την επίδραση του χλωροφόρμιου, και στη συνέχεια διαρκεί για σύντομο χρονικό διάστημα.

12 Πράγματα που συμβαίνουν ΜΟΝΟ στις Ταινίες 3

Μύθος: Η αστυνομία μπορεί να εντοπίσει μια κλήση μέσα σε ένα λεπτό. Αλήθεια: Ο εντοπισμός μιας κλήσης απαιτεί μια ώρα.

12 Πράγματα που συμβαίνουν ΜΟΝΟ στις Ταινίες 4

Μύθος: H ιατροδικαστική διαδικασία δίνει απαντήσεις για όλες τις ερωτήσεις και λύνει τα εγκλήματα. Αλήθεια: Η ιατροδικαστική διαδικασία βοηθάει στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων.

12 Πράγματα που συμβαίνουν ΜΟΝΟ στις Ταινίες 5

Μύθος: Πρέπει να περιμένετε 24 ώρες πριν γίνει αναφορά για ένα άτομο που αγνοείται. Αλήθεια: Αν έχετε σοβαρούς λόγους ανησυχίας, τότε πρέπει να ειδοποιήσετε άμεσα την αστυνομία.

12 Πράγματα που συμβαίνουν ΜΟΝΟ στις Ταινίες 6

Μύθος: Τα θύματα που πνίγονται συνήθως καλούν για βοήθεια δυνατά, ενώ απλώνουν τα χέρια τους. Αλήθεια: Στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο να παρατηρήσετε ότι ένα άτομο πνίγεται.

12 Πράγματα που συμβαίνουν ΜΟΝΟ στις Ταινίες 7

Μύθος: Το να πυροβολεί κάποιος με δύο όπλα ταυτόχρονα, φαίνεται φοβερό. Αλήθεια: Το να πυροβολεί κάποιος δύο στόχους ταυτόχρονα, είναι αδύνατον.

12 Πράγματα που συμβαίνουν ΜΟΝΟ στις Ταινίες 8

Μύθος: Οι σιγαστήρες κάνουν κάθε όπλο εντελώς αθόρυβο. Αλήθεια: Ο σιγαστήρας μόνο μετριάζει τον θόρυβο, αλλά ο πυροβολισμός παραμένει ακουστός.

12 Πράγματα που συμβαίνουν ΜΟΝΟ στις Ταινίες 9

Μύθος: Μια πόρτα μπορεί να ανοίξει με πυροβολισμό. Αλήθεια: O κρίκος του λουκέτου είναι φτιαγμένος από σίδερο. Μια μικρή σφαίρα δε θα τον έσπαγε.

12 Πράγματα που συμβαίνουν ΜΟΝΟ στις Ταινίες 10

Μύθος: Μπορείτε να μιλήσετε σε άλλον αλεξιπτωτιστή κατά τη διάρκεια ελεύθερης πτώσης. Αλήθεια: Ο αέρας που περνάει δίπλα από τα αυτιά την ώρα της ελεύθερης πτώσης, σας κάνει κωφούς σε όλους τους ήχους.

12 Πράγματα που συμβαίνουν ΜΟΝΟ στις Ταινίες 11

Μύθος: Η περόνη μιας χειροβομβίδας μπορεί να αφαιρεθεί με τα δόντια. Αλήθεια: Το άτομο μετά δεν θα είχε δόντια, και η περόνη θα παρέμενε πάνω στη χειροβομβίδα.

12 Πράγματα που συμβαίνουν ΜΟΝΟ στις Ταινίες 12

Μύθος: Μια ζώνη αστεροειδή είναι πυκνή και γεμάτη. Μεσολαβούν πολλά μίλια κενού ανάμεσα στους αστεροειδείς.

12 Πράγματα που συμβαίνουν ΜΟΝΟ στις Ταινίες 13

via