Η νέα φωτογραφική ψευδαίσθηση του Αngelo Musc

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και αυτό το ρητό εκφράζει απόλυτα την νέα φωτογραφική δουλειά του Angelo Musco που ονομάζεται P1(Aves). Το μοναδικό αυτό πρότζεκτ με μια πρώτη ανάγνωση μοιάζει απλώς με ένα φτερό που παρασύρεται από τον αέρα. Η ιδιαιτερότητά του, ωστόσο, διακρίνεται μόνον εάν κάποιος εμβαθύνει σε αυτή τη ψηφιακή εικόνα.

Τότε θα ανακαλύψει με θαυμασμό πως πρόκειται για 10 χιλιάδες ανθρώπινα σώματα τα οποία ενώνονται και δημιουργούν αυτό το σπάνιο αποτέλεσμα.

10 χιλιάδες γυμνά σώματα κρύβονται με μοναδικό τρόπο σ΄αυτό το φτερό

«Στη σειρά Aves οι εικόνες είναι μινιμαλιστικές, και παρότι βρίσκονται στην επιφάνεια, διατηρούν μια ποιητική πολυπλοκότητα κρυμμένη κάτω από το πρώτο επίπεδο. Οι φωτογραφίες παρουσιάζονται να αιωρούνται στον αέρα ή να πέφτουν κομψά στο έδαφος, ή ακόμη και ως ένας ‘παγωμένος’ χορός, μια σιωπηρή μουσική γέφυρα, ένα παράδοξο της φωτεινότητας» εξηγεί ο Angelo Musco

Ο φωτογράφος, αρχικά, απαθανάτισε μια πληθώρα ζωντανών μοντέλων σε αυθόρμητες –απρογραμμάτιστες- πόζες. Έπειτα, στο στούντιό του, εργάστηκε σε καθένα μεμονωμένα και προσάρμοσε σχολαστικά το ένα στο άλλο ως προς τον τόνο και τη σκιά.

10 χιλιάδες γυμνά σώματα κρύβονται με μοναδικό τρόπο σ΄αυτό το φτερό 10 χιλιάδες γυμνά σώματα κρύβονται με μοναδικό τρόπο σ΄αυτό το φτερό 10 χιλιάδες γυμνά σώματα κρύβονται με μοναδικό τρόπο σ΄αυτό το φτερό

Η σειρά φωτογραφιών βρίσκεται στην έκθεση Mayfair στη Lyon Wier Gallery της Νέας Υόρκης μέχρι και τις 23 Μαϊου.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=QBdUL9VIp44″]