Είναι μόλις 10 μηνών, αλλά ζυγίζει σχεδόν στα 20 κιλά. Πρόκειται για το πιο παχύσαρκο μωρό στον κόσμο, χωρίς ακόμα να έχει κλείσει το πρώτο έτος της ηλικίας του.

10 μηνών, αλλά ζυγίζει 20 κιλά

Η μικρή Aliya, από την Ινδία, γεννήθηκε με φυσιολογικό βάρος, 4 κιλά, αλλά μόλις συμπλήρωσε τον τέταρτο μήνα άρχισε να αυξάνει το βάρος του ραγδαία, με αποτέλεσμα σήμερα να ζυγίζει όσο ένα κοριτσάκι 6 ετών. Οι γονείς του κοριτσιού ανησυχούν, καθώς άλλο ένα παιδί τους πέθανε 18 μηνών, λόγω υπερβολικού βάρους.Όπως τόνισε η 25χρονη Shabana Parveen, μητέρα της Aliya, «κάθε δύο εβδομάδες της αγοράζουμε ρούχα, γιατί δεν της κάνουν τα προηγούμενα».

10 μηνών, αλλά ζυγίζει 20 κιλά 10 μηνών, αλλά ζυγίζει 20 κιλά

Η υπερβολική αύξηση βάρους έχει βάλει σε κίνδυνο τη ζωή της μικρής, καθώς οι γονείς της δεν έχουν χρήματα για να αντιμετωπίσουν ιατρικά την πάθησή της.

Το πρόβλημα της μικρής Aliya κινητοποίησε εξειδικευμένους παιδιάτρους στο Δεχλί. Συγκεκριμένα, ο δρ. Krishan Chugh επεσήμανε, μεταξύ άλλων, «το παιδί πάσχει από παθογόνο παχυσαρκία και ορμονικές διαταραχές. Πρέπει να κάνουμε στην μικρή εξετάσεις για να εντοπίσουμε το πρόβλημά της και να της δώσουμε την κατάλληλη θεραπεία. Για τις περισσότερες ορμονικές διαταραχές υπάρχει θεραπεία».

10 μηνών, αλλά ζυγίζει 20 κιλά