Μπορεί να του έκλεψε την παράσταση το Apple Watch, αλλά είναι σίγουρο ότι ο νέος φορητός υπολογιστής της Apple θα πάρει το αίμα του πίσω.

Στο πρόσφατο Apple Event, εκτός από το Apple Watch η εταιρεία παρουσίασε το νέο της υπέρλεπτο MacBook με οθόνη στις 12 ίντσες. To νέο MacBook έχει πάχος μόλις 13,1mm, κάνοντας το 24% πιο λεπτό σε σχέση το MacBook Air των 11 ιντσών, έχει βάρος μόλις 907 γραμμάρια και κατασκευή από αλουμίνιο.

Το νέο MacBook

Για νάεχεις ιδία κάτοψη περί του νέου MacBook…

Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία του νέου MacBook είναι η 12 ιντσών οθόνη Retina ανάλυσης 2304x1440pixels, όπως επίσης η απουσία ανεμιστήρα για την ψύξη του, κάνοντας το το πρώτο laptop της Apple με αυτό το αθόρυβο σύστημα ψύξης. Οι επεξεργαστές Core Μ του νέου MacBook ανήκουν στη σειρά Broadwell της Intel κατασκευασμένοι στα 14nm, με συχνότητες στα 1,1GHz, ή στα 1,2GHz. Τα γραφικά αναλαμβάνει ο επεξεργαστής, με GPU την Intel HD Graphics 5300, ενώ διαθέτει 8GB μνήμη RAM και χωρητικότητα 256GB ή 512GB, μέσω SSD.

Σύμφωνα με την Apple, η αυτονομία του MacBook φτάνει τις 9 ώρες σε web browsing μέσω WiFi ή τις 10 ώρες σε αναπαραγωγή περιεχομένου media. Η αυξημένη αυτονομία οφείλεται στην ελάχιστη κατανάλωση των 5W του logic board, καθώς και την καλύτερη διαχείριση που επιτυγχάνει το λειτουργικό.

Το νέο MacBook

Ένα πληκτρολόγιο φτιαγμένο για χάδια.

 

Όσον αφορά τις διαθέσιμες θύρες, εκτός από την υποδοχή για ακουστικά, η Apple έκανε αυτό που σας είχαμε ενημερώσει παλαιότερα, τοποθετώντας μόλις μία θύρα USB. Ωστόσο, σε επίπεδο βύσματος πρόκειται για μία θύρα USΒ Type-C [αμφίπλευρης σύνδεσης], μέσω της οποίας γίνεται η τροφοδοσία, αλλά και μέσω ενός ειδικού αντάπτορα [με κόστος 79 δολάρια] το MacBook αποκτά επιπλέον θύρες [USB, HDMI κ.λπ.].

Το νέο MacBook

Η μία και μοναδική θύρα του νέου φορητού υπολογιστή της Apple.

 

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, δεν λείπει το WiFi 802.11a/b/g/n/ac και το Bluetooth 4.0.

Επίσης, η Apple αναβάθμισε το trackpad [με τέσσερις αισθητήρες] και το πληκτρολόγιο στο νέο MacBook, με τα πλήκτρα να διαθέτουν μεμονωμένα LED και νέο μηχανισμό για μεγαλύτερη ακρίβεια.

Το νέο MacBook

To νέο MacBook θα διατίθεται σε τρία χρώματα:ασημί, γκρι και χρυσό.

 

Το νέο MacBook θα κοστίζει 1299 δολάρια με επεξεργαστή στα 1,1GHz, 8GB RAM και 256GB SSD, και 1599 δολάρια με επεξεργαστή στα 1,2GHz, 8GB RAM και 512GB SSD, ενώ θα ξεκινήσει να διατίθεται στις ΗΠΑ από τις 10 Απριλίου.

Πηγή: PC Magazine