Εχουν περάσει τρεις μήνες πλέον από τη στιγμή που πάτησε ξανά στη Γη. Ομως, ο Σκοτ Κέλι νιώθει ακόμη τις συνέπειες της παραμονής του στο διάστημα για 340 ημέρες.

Ο Αμερικανός αστροναύτης περιέγραψε σε εκδήλωση της NASA το τι συνέβη στο σώμα του, μετά από την τελευταία του αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

«Οταν επέστρεψα, ήμουν πραγματικά πιασμένος και πονούσα. Το δέρμα μου δεν είχε αγγίξει τίποτα πέρα από τα ρούχα μου για 340 ημέρες. Ο,τι κι αν άγγιζα, ένιωθα να φλέγεται το δέρμα μου», είπε ο Κέλι, που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο με τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από το διάστημα που ανέβαζε στο Instagram κατά τη διάρκεια της αποστολής του.

«Μάλιστα είχα κάποια εξανθήματα και αποχρωματισμούς όπου ακουμπούσα. Και στη συνέχεια για μέρες εμφάνισα συμπτώματα σαν να είχα γρίπη. Αν δεν είχα βρεθεί για ένα χρόνο στο διάστημα, θα είχα τρέξει στα επείγοντα ενός νοσοκομείου και θα τους έλεγα ”Δεν ξέρω τι έχω, αλλά δεν νιώθω καθόλου καλά”», παραδέχθηκε ο αστροναύτης, σύμφωνα με το Business Insider.

 

Πηγή: www.iefimerida.gr