Διαβάστε παρακάτω μερικά από τα πιο παράξενα φεστιβάλ που μάλλον θα δείτε ποτέ.

Σίγουρα το Oktoberfest είναι φοβερό, αλλά αν ρίξετε μια ματιά στο νούμερο 3 το φεστιβάλ “Tomatina” είναι τρομερή διασκέδαση και θα συνιστούσα σε όλους να πάνε. Τι θα μπορούσε να είναι πιο διασκεδαστικό από το να πετάς ντομάτες σε περαστικούς;

1. Gloucester cheese roll

πιο παράξενα φεστιβάλ στον κόσμο Gloucester cheese roll allabout.gr

Για τουλάχιστον 200 χρόνια οι κάτοικοι του χωριού Brockworth της Αγγλίας προσπαθούν να πιάσουν το τυρί, ενώ αυτό κυλάει κάτω από το λόφο Cooper. Κανείς δεν κατάφερε ποτέ να το κάνει, αλλά η παράδοση είναι πολύ ενδιαφέρουσα όχι μόνο για τους ντόπιους, αλλά και για ανθρώπους από όλο τον κόσμο, για αυτό και εξακολουθεί να πραγματοποιείται στα τέλη Μαίου του κάθε έτους. Τυχοδιώκτες από όλες τις ηπείρους πηγαίνουν εκεί για να αποκτήσουν κάποιες μελανιές, γρατσουνιές, κοψίματα και άλλους τραυματισμούς, αλλά εκείνος που θα περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού θα κερδίσει ένα τυρί Double Gloucester φτιαγμένο με τον παραδοσιακό τρόπο.

2. Pushkar camel fair

πιο παράξενα φεστιβάλ στον κόσμο Pushkar camel fair allabout.gr

Το Pushkar είναι μια μικρή πόλη της ερήμου στην πολιτεία Rajastan της Ινδίας, η οποία φιλοξενεί κάθε Νοέμβριο πάνω από 50.000 καμήλες, ανάλογα με τον κύκλο της Σελήνης. Ιδιοκτήτες καμηλών από όλη τη χώρα παρευρίσκονται εκεί για να κάνουν κάποια περίεργα πράγματα με τις καμήλες τους. Τα ζώα κουρεύονται, ντύνονται, λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς ομορφιάς, κάνουν παρέλαση, αγώνες και τέλος, αποτελούν αντικείμενα διαπραγματεύσεων. Πάνω από 200.000 άτομα εμφανίζονται κάθε χρόνο σε αυτό το παράξενο Φεστιβάλ Καμήλας.

3. La tomatina festival

πιο παράξενα φεστιβάλ στον κόσμο La tomatina festival allabout.gr

Το φεστιβάλ ντομάτας πραγματοποιείται κάθε τελευταία Τετάρτη του Αυγούστου στην πόλη Bunol, κοντά στην Βαλένθια της Ισπανίας. Είναι η μεγαλύτερη μάχη τροφίμων στον κόσμο. Ξεκίνησε το 1940, αλλά οι λόγοι για τους οποίους ξεκίνησε είναι ακόμη άγνωστοι. Υπάρχουν κάποιες φήμες που αναφέρουν ότι ξεκίνησε σαν αγώνας τροφίμων σε ένα σχολείο και υιοθετήθηκε από τους ντόπιους. Άλλοι λένε ότι ήταν ένα αστείο ενός κακού καλλιτέχνη και άλλοι ότι ξεκίνησε όταν οι ντόπιοι άρχισαν να πετάνε ντομάτες στους διεφθαρμένους τοπικούς πολιτικούς. Όπως και να έχει, άρεσε στον κόσμο και η παράδοση παραμένει μέχρι και σήμερα.

4. Carnevale di ivrea

πιο παράξενα φεστιβάλ στον κόσμο Carnevale di ivrea allabout.gr

Οι Ιταλοί έχουν επίσης μια τεράστια μάχη τροφίμων. Ξεκινάει ειρηνικά, με πωλήσεις κόκκινων καπέλων η οποία συνεχίζεται με παρελάσεις σε πλατείες και στη συνέχεια, η Scarli, ένα ψηλό κοντάρι που καλύπτεται με ξερά κλαδιά, γίνεται το μεγαλύτερο θύμα αυτής της μάχης τροφίμων με πορτοκάλια. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, άρχισε το 1944, όταν μια τοπική ηρωίδα άρχισε να πετάει πορτοκάλια στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Φρειδερίκο της Σουηβίας. Πραγματοποιείται στο Ivrea, μια μικρή πόλη κοντά στο Τορίνο.

5. Encierro

πιο παράξενα φεστιβάλ στον κόσμο Encierro allabout.gr

Η μικρή πόλη της Pamplona είναι παγκοσμίως γνωστή μόνο και μόνο για τη γιορτή του San Fermin. Το Encierro είναι ένας αγώνας κατά τον οποίο μαινόμενοι ταύροι τρέχουν πίσω από ανθρώπους στα δρομάκια της πόλης. Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει. Η μόνη προϋπόθεση είναι να φοράς κάτι κόκκινο, προκειμένου να οργιστούν οι ταύροι. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, ξεκίνησε τον 14ο αιώνα, όταν οι έμποροι ταύρων προσπάθησαν να επιταχύνουν την διαδικασία του να φέρουν τα ζώα στην αγορά. Έχει πλέον γίνει πολύ δημοφιλές και άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται στην Pamplona μόνο για να βιώσουν αυτό το παράξενο, αλλά συναρπαστικό, γεγονός.

6. Kila raipur rural olympics

πιο παράξενα φεστιβάλ στον κόσμο Kila raipur rural olympics allabout.gr

Υπάρχουν οι κλασσικοί Ολυμπιακοί Αγώνες, οι Χειμερινοί και οι Θερινοί, υπάρχουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, αλλά τις τελευταίες έξι δεκαετίες υπάρχουν αθλητικές εκδηλώσεις για παράξενους κλάδους. Τα ζώα αγωνίζονται όλη την ώρα, αλλά υπάρχουν αθλητές που κινούν αυτοκίνητα με τα δόντια ή τα αυτιά τους ή οδηγούν μηχανές με φλεγόμενες ρόδες. Ένας εκπληκτικός αριθμός 4.000 αθλητών λαμβάνουν συμμετοχή  κάθε χρόνο, ενώ υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο, τρεις μέρες του Φεβρουαρίου.

7. Phallus festival

πιο παράξενα φεστιβάλ στον κόσμο Phallus festival allabout.gr

Πρόκειται για ένα ιαπωνικό φεστιβάλ με θέμα τη γονιμότητα το οποίο προσελκύει χιλιάδες κόσμο κάθε χρόνο. Διοργανώνεται στις 15 Μαρτίου του νέου έτους, ενώ ευμεγέθης, ξύλινοι φαλλοί κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους.

8. Cheung chau bun festival

πιο παράξενα φεστιβάλ στον κόσμο Cheung chau bun festival allabout.gr

Το Cheung Chau Bun Festival πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Χονγκ Κόνγκ. Στην πραγματικότητα, είναι ένας διαγωνισμός στον οποίο δρομείς αγωνίζονται να ανέβουν πρώτοι στην κορυφή ενός πύργου ύψους 20 μέτρων. Ενώ φτάνουν εκεί, ο επόμενος στόχος τους είναι να πετάξουν όσα περισσότερα πλαστικά ψωμάκια μπορούν. Ο αγώνας συχνά είναι βίαιος, αλλά επιτρέπεται. Το 1978, ο πύργος κατέρρευσε και 30 δρομείς τραυματίστηκαν. Απαγορεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά το 2005 οι αγώνες ξεκίνησαν ξανά.

9. Air guitar world championships

πιο παράξενα φεστιβάλ στον κόσμο Air guitar world championships allabout.gr

Οι Φιλανδοί έχουν ένα πολύ παράξενο φεστιβάλ, το λεγόμενο «παγκόσμιο πρωτάθλημα κιθάρας, χωρίς κιθάρα»! Όλοι γνωρίζουμε μερικές δημοφιλής metal μπάντες από τη Φιλανδία, έτσι οι ντόπιοι αποφάσισαν να κάνουν ένα φεστιβάλ προς τιμή του είδους αυτού. Λέγεται ότι αυτή η εκδήλωση διοργανώθηκε με σκοπό να προωθήσει την παγκόσμια ειρήνη, γιατί αν όλοι οι άνθρωποι έπαιζαν «κιθάρα», δεν θα υπήρχε κανείς να κάνει πολέμους. Όπως και να έχει, έχουν ένα λόγο για να συνεχίσουν αυτό το παράξενο φεστιβάλ.

10. Calaveras county fair and frog jump jubilee

πιο παράξενα φεστιβάλ στον κόσμο Calaveras county fair and frog jump jubilee allabout.gr

Αυτό είναι σίγουρα ο μεγαλύτερος διαγωνισμός άλματος βατράχων στον κόσμο. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1983, αλλά ο διαγωνισμός βατράχων ξεκίνησε το 1928. Οι εκπαιδευτές βατράχων πρέπει να συμμετάσχουν σε μια σειρά από διαγωνισμούς κατά τη διάρκεια όλου του έτους, προκειμένου να κερδίσουν μια πρόσκληση για την εκδήλωση αυτή. Τρεις μέρες του Μαίου κάθε χρόνο, χιλιάδες βατράχια επιδεικνύουν τις ικανότητες τους. Το Παγκόσμιο Ρεκόρ πραγματοποιήθηκε το 1986 από την Rosie Ribiter με ένα άλμα του βατράχου της στα 6.7 μέτρα. Εντυπωσιακό!