Όταν γεννήθηκε, η Mandy Sellars είχε 5 φορές μεγαλύτερα πόδια από αυτά ενός τυπικού νεογέννητου και οι γιατρού φοβόντουσαν ότι ίσως ποτέ να μην μπορέσει να περπατήσει. Αλλά τους διέψευσε και συνεχίζει να τους εκπλήσσει παρά το ότι τα πόδια της συνεχίζουν να μεγαλώνουν – ακόμα και μετά τον ακρωτηριασμό του ενός.

Τα πόδια της μόνο, ξεπερνούν τα 100 Κιλά βάρος 2

Η 41χρονη είναι το μοναδικό άτομο στον κόσμο που υπάρχει από μία γενετική πάθηση που προκαλεί υπερανάπτυξη του δέρματος, του κόκαλου, του λίπους και των ιστών στο κάτω μέρος της. Ενώ έχει κανονικό σώμα, τα πόδια της είναι τεράστια και το 2010 αναγκάστηκε να ακρωτηριάσει το ένα λόγω δηλητηρίασης του αίματος.

Τα πόδια της μόνο, ξεπερνούν τα 100 Κιλά βάρος 3

Παραδόξως, το πόδι της συνέχισε να μεγαλώνει ξανά και μέσα σε 3 χρόνια είχε φτάσει στο αρχικό του μέγεθος. Τώρα όμως, μετά από θεραπευτική αγωγή, βλέπει τα πόδια της να μικραίνουν και λέει πως βρίσκει τις καθημερινές ασχολίες πολύ πιο εύκολες.

Τα πόδια της μόνο, ξεπερνούν τα 100 Κιλά βάρος 4

Επιστήμονες από το Cambridge ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή της και χαρτογράφησαν το DNA της. Η ανάλυση έδειξε πως είχε μία μοναδική διαταραχή.

Τα πόδια της μόνο, ξεπερνούν τα 100 Κιλά βάρος 5

Το 2012, τελικά της είπαν πως πίστευαν ότι η κατάστασή της οφείλονταν σε μία μετάλλαξη του γονιδίου PIK3CA, η οποία έκανε τα πόδια της να μεγαλώνουν ανεξέλεγκτα. Εκείνη λέει πως ένιωσε μεγάλη ανακούφιση που έμαθε επιτέλους ποιο ήταν το πρόβλημα.

“Όταν μου πρότειναν την πειραματική θεραπεία, δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ποτέ δεν μου είχαν προσφέρει μία ευκαιρία να σταματήσει αυτή η κατάσταση.”

Τα πόδια της μόνο, ξεπερνούν τα 100 Κιλά βάρος 6

Είναι σαν να έγινε ένα θαύμα. Δεν μπορούσε να πιστέψει πως το φάρμακο λειτουργούσε και πως τα πόδια της όντως μίκραιναν.

Τα πόδια της μόνο, ξεπερνούν τα 100 Κιλά βάρος 7

“Τώρα νιώθω άνετα με το σώμα μου και είμαι περήφανη για την πάθησή μου.”

Τα πόδια της μόνο, ξεπερνούν τα 100 Κιλά βάρος 8

Έχει ήδη χάσει αρκετό βάρος από τα πόδια της και το βρίσκει πολύ πιο εύκολο το να μετακινείται. Η ζωή της έχει αλλάξει ριζικά. Συνεχίζει να φοράει ρούχα ειδικά φτιαγμένα για εκείνη και οδηγεί ένα αμαξίδιο ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες της.

Τα πόδια της μόνο, ξεπερνούν τα 100 Κιλά βάρος 9

Οι γιατροί δεν ξέρουν πόσο ακόμα θα μικρύνουν τα πόδια της, αλλά εκείνη κρατάει θετική στάση. 

Τα πόδια της μόνο, ξεπερνούν τα 100 Κιλά βάρος 10

Credit: dailymail.co.uk / fanpage.gr