Βρίσκονται στη Δανία και είναι πλήρως εναρμονισμένα με το τοπίο που τα περιβάλλει.

Ο τρόπος με τον οποίο οι Σκανδιναβοί διαχειρίζονται την κοινωνική τους πολιτική θα μπορούσε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς λαούς, ακόμα και της Ευρώπης. Στο δίκαιο και προοδευτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα θέματα της παιδείας, της περίθαλψης, της συνταξιοδότησης κλπ, έρχεται τώρα να προστεθείμια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση στον τομέα του τουρισμού.

Η πρόταση έρχεται από τη Δανία, που εκτός από πολύ περιποιημένα αστικά κέντρα, διαθέτει πολύ όμορφες και πολύ ανερχόμενες τουριστικά παραλιακές περιοχές. Ειδικά τα νησάκια του αρχιπελάγους της Βαλτικής, προσφέρουν μαγικές εικόνες σε ντόπιους και τουρίστες, με highlight τα φιόρδ τους.

gallery-1459977394-lumo-arch-cabin-5_kgqw (Custom)

Θα μπορούσε και να είναι μία ρετροφουτουριστική κατοικία Viking.

Θέλοντας, λοιπόν, να τονώσει την τουριστική κίνηση στα παράλια, η κυβέρνηση της Δανίας ανέθεσε (με δικά της, κρατικά κονδύλια) στην αρχιτεκτονική εταιρία LUMO την κατασκευή λυόμενων πολυτελών αλλά και απολύτως eco friendly καταλυμάτων. Οι όμορφες ξύλινες καλύβες διατίθενται δωρεάν, 24 ώρες το 24ωρο και επτά μέρες την εβδομάδα, σε όποιον επιθυμεί να περάσει μερικές ώρες ή ένα βράδυ στη Φύση.

Συνολικά, στα παράλια του αρχιπελάγους του Funen βρίσκονται τοποθετημένα 47 καταλύματα (το καθένα έχει ξεχωριστό σχήμα και μέγεθος) σε 17 διαφορετικά σημεία. Τα μεγαλύτερα απ’ αυτά, μπορού να φιλοξενήσουν ως και εννέα άτομα.

gallery-1459977494-lumo-arch-cabin-1_c24q

Και φυσικά όλες οι κατασκευές είναι με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Είναι μία αξιοθαύμαστη προσπάθεια, αφού μ’ αυτόν τον τρόπο οι Αρχές της Δανίας εκτός από το να επιδεικνύουν τις ομορφιές της χώρας,πηγαίνουν ένα ακόμα βήμα παραπέρα την οικολογική ευαισθησία των πολιτών και των επισκεπτών της Δανίας. Οι Δανοί, οι οποίοι, βρίσκονται ήδη στην κορυφή της λίστας του Δείκτη Επίδοσης για την Κλιματική Αλλαγή (CCPI), χάρη στις πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος που έχουν υιοθετήσει.

gallery-1459977935-lumo-arch-cabin-3-1_z2wq (Custom)

Όχι κι’ άσχημα ε;

Με πιο απλά λόγια, σου βρήκαμε τον απόλυτο ανοιξιάτικο προορισμό.

Πηγή:http://gr.askmen.com/