Η φύση πολλές φορές μας εκπλήσσει. Τα φυτά που θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες είναι σίγουρα από τα πιο περίεργα δημιουργήματα που μπορείς να συναντήσεις στο φυσικό περιβάλλον.

Bleeding Tooth Fungus

πιο παράξενα φυτά του κόσμου Bleeding Tooth Fungus allabout.gr πιο παράξενα φυτά του κόσμου Bleeding Tooth Fungus allabout.gr

Ονομάζονται επίσης και φράουλες με κρέμα, τα δόντια του διαβόλου ή κόκκινος χυμός δοντιών. O χυμός τους είναι αντιπηκτικός και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Είναι η πενικιλίνη της φύσης.

Τα κινέζικα μαύρα Batflowers

πιο παράξενα φυτά του κόσμου Batflowers allabout.gr πιο παράξενα φυτά του κόσμου Batflowers allabout.gr

Mε τα πλοκάμια τους έχουν την δυνατότητα να κάνουν διάφορες κινήσεις, είναι κυρίως καλλωπιστικά φυτά που καλλιεργούνται από κηπουρούς που τους αρέσουν οι εφιάλτες και μπορούν να ζήσουν με ένα φυτό που μοιάζει να έχει βγει από πίνακα ζωγραφικής του Bosch.

Τα Μάτια της Κούκλας

πιο παράξενα φυτά του κόσμου dolls eye flower allabout.gr

Μοιάζουν περισσότερο με φυτό που θα βρεις σε κάποιον πλανήτη με εξωγήινους. Σε περίπτωση που έχεις την όρεξη να τα φας είναι άκρος δηλητηριώδη.

Θαλάσσια Ανεμώνη μανιτάρι και Χταπόδι Stinkhorn

πιο παράξενα φυτά του κόσμου sea anemoneπιο παράξενα φυτά του κόσμου Stinkhorn allabout.gr

Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι όλοι οι μύκητες βγήκαν από την Gothic διάθεση του Θεού. Σίγουρα κάποια μανιτάρια είναι γευστικά στην pizza, αλλά τα περισσότερα είναι άκρος επικίνδυνα και δηλητηριώδη.

Το Νύχι του Διαβόλου

πιο παράξενα φυτά του κόσμου devil claw allabout.gr πιο παράξενα φυτά του κόσμου devil claw allabout.gr

Μοιάζουνε με γαϊδουράγκαθα που σας τσιμπάνε την ώρα που περπατάτε σε κάποιο μονοπάτι. Προέρχονται από την Αριζόνα, όπου χρησιμοποιούνται από ιθαγενείς Αμερικανούς για να υφαίνουν καλάθια.

Ντομάτα Porcupine

πιο παράξενα φυτά του κόσμου Porcupine tomato

Είναι μια από τις καλλιέργειες που θα βρείτε να αυξάνεται μόνο σε έναν λαχανόκηπο ταινίας τρόμου. Είναι δηλητηριώδης και δύσκολο να πεθάνει ακόμα και σε συνθήκες ξηρασίας. Πρέπει να αναφέρουμε το γεγονός ότι εξαπλώνεται γρήγορα και μπορεί να φθάσει τα 8 πόδια ύψος και τα  8 μέτρα πλάτος σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

To χέρι του Βούδα

πιο παράξενα φυτά του κόσμου Buddhas hand allabout.gr πιο παράξενα φυτά του κόσμου buddhas hand allabout.gr

Είναι μία δημοφιλή ποικιλία εσπεριδοειδών στην Ιαπωνία και την Κίνα, που φημίζονται για το ισχυρό τους άρωμα. Αποτυγχάνει στην γεύση, αλλά θα έβρισκε σίγουρα μία θέση στο καλάθι του Stephen King.

To κινέζικο Fleeceflower

πιο παράξενα φυτά του κόσμου Fleeceflower allabout.gr πιο παράξενα φυτά του κόσμου Fleeceflower allabout.gr

Οι Κινέζοι το χρησιμοποιούν ως θεραπευτικό στην παραδοσιακή ιατρική τους για να θεραπεύουν τα νεφρά, για την αποκατάσταση των μαλλιών και για να έχουν δυνατά οστά. Πολλές φορές τα φυτά αυτά μοιάζουν με μικρά ανθρωπάκια.