Αυτοί είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου που έχει βαθιές τσέπες.
Πύθωνες αλμπίνοι (μέση τιμή: 32.000 ευρώ)
Μόνο τα κόκκινα μάτια του σε προϊδεάζουν πως πρόκειται για ένα επικίνδυνο ζώο.
Για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο, η αγαπημένη τους στάση είναι ο κοινός τόπος – συγχωρέστε μου την έκφραση για έναν ζωντανό οργανισμό – με τον οποίο φωτογραφίζονται όλες οι κορυφαίες μοντέλες (κατά προτίμηση γυμνές). Οι αλμπίνοι πύθωνες δίνουν την εντύπωση ενός ραχάτικου, άκακου ζώου, που αρέσκεται στα χάδια (ακούγεται ως το ιδανικό pet, αν και για περίεργα γούστα). Η σπανιότητά τους όμως είναι αυτή που εκτοξεύει την τιμή τους στην αξία ενός αξιόλογου SUV.
Λευκά λιονταράκια (μέση τιμή : 102.000 ευρώ)
Άχου το… Ένα χρόνο μετά είναι πιο δυνατό από σένα!
Αναλογιζόμενοι πως έχουν απομείνει μόνο 300 λευκά λιοντάρια, τότε δεν είναι να απορεί κάποιος για την υψηλή τιμή τους, ιδιαίτερα των σκύμνων τους. Ούτε όμως χρειάζεται να ανησυχεί για το μέλλον τους: ακριβώς λόγω αυτής της τιμής τους είναι πλήρως εξασφαλισμένο. Με τη μόνη λεπτομέρεια πως τα λιοντάρια Κρούγκερ – όπως ονομάζονται – θα πρέπει να είναι αενάως όσα και οι μαχητές του Λεωνίδα: 300. Μόνο έτσι θα παραμένουν τόσο ακριβά κι ακριβοθώρητα. Κι όσοι βάλουν ως αποταμιευτικό στόχο ζωής να μαζέψουν το ποσό για να αποκτήσουν έναν (όντως) τρισχαριτωμένο σκύμνο, ας έχουν υπόψη τους πως η χρονική περίοδος που χωρίζει ένα σκύμνο από ένα ενήλικο λιοντάρι (μήκους 2,5 μέτρων και βάρους 190 κιλών), είναι μόλις τρία χρόνια. Γεγονός που σημαίνει αφενός πως το κόστος της απόλαυσης ενός κουταβιού ξεπερνάει τα 200 ευρώ ημερησίως (αφήστε και τα έξοδα συντήρησής του) και αφετέρου πως με ένα ενήλικο λιοντάρι οι σχέσεις αλλάζουν.
Missy, μια αγελάδα Holstein (τιμή – ρεκόρ: 890.000 ευρώ)
Αν η Κλάρα ήταν της ίδιας ράτσας θα αγοραζόταν πιο ακριβά από τον Αρναούτογλου!
Εντάξει, στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλάμε για (εκκεντρική, έστω) ζωοφιλία, αλλά για επένδυση (αν και ποτέ δεν ξέρει κάποιος ποτέ τι κάνουν για να ικανοποιήσουν τα ανομολόγητα πάθη τους οι μεγιστάνες). Η ράτσα Holstein αποτελεί για τις αγελάδες, ότι και η Rolls Royce για την αυτοκίνηση. Γι’ αυτό η Missy (πλήρες όνομα: Eastside Lewisdale Gold Missy) πωλήθηκε σε δημοπρασία στο ανωτέρω ποσό το 2009 – βεβαίως συνεκτιμήθηκε το πεντιγκρί της και τη αξία των μελλοντικών απογόνων της.
Καμήλα (τιμή – ρεκόρ: 2.300.000 ευρώ)
Εντάξει, τέτοια χείλη έχουν και πολλές μοντέλες και celebrities…
Δύσκολα μπορεί να προσμετρήσει κάποιος τις καμήλες στα «ζώα συντροφιάς». Οι Άραβες, όμως, έχουν αναπτύξει μαζί τους την ίδια σχέση που συνδέει κάποιους βοσκούς με τις κατσίκες ή τις προβατίνες τους. Οι καμήλες συνιστούν το δεύτερο χαρέμι ενός Άραβα τιτλούχου – είναι η περηφάνια του, η όποια υπεροχή του απέναντι στους άλλους πρίγκιπες, εμίρηδες, χαλίφηδες. Γι’ αυτό και προκειμένου να τις αποκτήσουν, δεν διστάζουν να ξοδέψουν ποσά που θα επαρκούσαν για την αγορά ελληνικών νησίδων. Συγκεκριμένα ο πολυχρονεμένος Χαμντάν μπιν Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ-Μακτούμ του Ντουμπάι ξόδεψε το ανωτέρω ποσό (που θα επαρκούσε για την αγορά του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού + της ΚΑΕ) για την απόκτηση μιας συγκεκριμένης καμήλας (το μαλλί της οποίας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ενός παλτού καμηλό). Από μία άποψη, η αγορά του έχει λογική – πώς να πουλήσεις μούρη στα Εμιράτα αγοράζοντας τον ΠΑΟ; (και είμαι και Παναθηναϊκός).
Θιβετιανά μασίφ (μέση τιμή: 2.500.000 ευρώ)
Μια τριχωτή διασταύρωση πεκινουά με σκύλο άγιου Βερνάρδου μόνο Κινέζους θα μπορούσε να συγκινήσει.
Δεν διαλογίζονται, δεν αιωρούνται, δεν αποτελούν τη μετενσάρκωση του Βούδα (με παίρνει να το λέω, γιατί αντίθετα με το Ισλάμ και τον χριστιανισμό, ο βουδισμός δεν εκδικείται στο όνομα της θρησκείας του). Δεν είναι καν όμορφα, εκτός κι αν κάποια θεωρεί τον Δαλάι Λάμα γοητευτικότερο του Μπραντ Πιτ. Είναι όμως σπάνια και τα λατρεύει η κινέζικη ελίτ (άλλη μια κατηγορία με πολλά χρήματα και περίεργα γούστα).
Green Monkey, ίππος (τιμή – ρεκόρ: 12.848.631,30)
Ένα θερμό χειροκρότημα για τον Frankel, το ακριβότερο ζώο στον πλανήτη!
Κατ’ αρχήν ο τύπος που ονόμασε έτσι ένα πανέμορφο άλογο θα έπρεπε να επικηρυχτεί για μεγαλύτερο ποσό. Πολύ περισσότερο απ’ τη στιγμή που ο Green Monkey αποδείχτηκε «παλτό»: αγοράστηκε στη συγκεκριμένη τιμή με την προσδοκία πως θα έκανε απόσβεση του (υψηλότατου) ποσού με τις νίκες του στα μεγάλα ιπποδρομιακά ντέρμπι και με την πώληση του σπέρματός του. Όμως ο Green Monkey δεν κέρδισε σε καμία μεγάλη ιπποδρομία (αγαπημένη θέση του η τρίτη), ενώ σε υποδεέστερες δεν έλαβε μέρος, με συνέπεια οι απόγονοί του να πωλούνται έναντι μόλις 4.000 ευρώ. Αντιθέτως, ο Frankel (που δεν έχει βγει προς πώληση, αλλά η αξία του σήμερα αποτιμάται σε 85.000.000 ευρώ, έχει κερδίσει και τις 14 μεγάλες ιπποδρομίες που έλαβε μέρος, οι 113 από τους 133 μέχρι στιγμής απογόνους του, έχουν κερδίσει σημαντικές ιπποδρομίες και ο καθένας τους είχε αγοραστεί 100.000 ευρώ.
Αυτός, λοιπόν, είναι το ακριβότερο ζώο στον πλανήτη μας. Και εννοείται ότι θα είχε ενδιαφέρον αν έμπαιναν και άνθρωποι σ’ αυτή τη «δημοπρασία».