Υλικά

  • 1 πακέτο (450γρ) φύλλο κρούστας
  • 400γρ διάφορα τυριά τριμμένα
  • 100γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • 2 1/2φλ φρέσκο γάλα
  • 4 αυγά
  • πιπέρι
  • λίγο λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε 4 φύλλα κρούστας και τα ανακατεύουμε με τα τριμμένα τυριά, το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα μισά από τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα.

Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα.  Χτυπάμε τα αυγά και το γάλα. Χαράζουμε την πίτα, περιχύνουμε με τ’ αυγά με το γάλα και αφήνουμε να αποροφήσει η πίτα τα υγρά για περίπου 20 λεπτά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα (αντιστάσεις).Συνταγή: Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ