Πρόκειται για μία συγκινητική όσο και τραγική ιστορία. Τα δύο αδέλφια από το Μίσιγκαν είναι αχώριστα από την πρώτη στιγμή της γέννησης του μικρότερου Μπράντεν, ο οποίος υπέστη βλάβη κατά την διάρκεια του τοκετού και πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

Την αδυναμία του να κινηθεί αυτόνομα ήρθε να καλύψει ο μεγαλύτερος αδελφός του Χάντερ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό του μικρού Μπράντεν. Τον βοηθά στην καθημερινότητά του με το αναπηρικό καροτσάκι και τον κουβαλά στην πλάτη του όταν και όποτε χρειαστεί. Μάλιστα όπως λέει και ο ίδιος μοιάζει με το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο να κουβαλά τον αδελφό του στην πλάτη όπου και να χρειαστεί να πάει.

Με αυτό τον τρόπο, πάντα αχώριστοι έκαναν και τον αγώνα των 6 ημερών και των 178 χιλιομέτρων πριν λίγες ημέρες στο Μίσιγκαν. Οι δυο τους κάλυψαν την απόσταση με τον γνωστό τρόπο: ο μεγάλος να κουβαλά στην πλάτη του τον μικρότερο αδελφό του. Στο πλευρό τους βρέθηκαν όχι μόνοι οι συγγενείς και οι φίλοι τους αλλά και χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονταν κατά μήκος της διαδρομής και τους ενίσχυσαν με το κουράγιο και την αγάπη τους.

Ο αγώνας έγινε για την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε σχέση με τα άτομα με ειδικές ανάγκες και όπως φαίνεται τα δύο αδέλφια πέτυχαν τον σκοπό τους. Κόβοντας το νήμα του τερματισμού, ο Μπράντεν δήλωσε απίστευτα ευτυχισμένος ενώ όπως είπε ο μεγάλος του αδελφός είναι εκτός από βοηθός και ο μεγάλος ήρωας της ζωής του. Πραγματικά μια συγκινητική όσο και γεμάτη ανθρωπιά και υψηλή αυταπάρνηση ιστορία.

protothema.gr