Υλικά για 2 άτομα:

  • 4 κολοκύθια μέτρια
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 200 γραμμ. φέτα με χαμηλά λιπαρά (ή οποιοδήποτε άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
  • ½ φλιτζ. καβουρδισμένα φιστίκια ή φουντούκια ή αμύγδαλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ:

  • ½ φλιτζ. λάδι
  • ¼ φλιτζ. κόκκινο ξίδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση(προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 10΄) 1. Ετοιμάζετε τη σος: στο μούλτι χτυπάτε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Όταν είναι έτοιμη, τη φυλάτε στην άκρη. 2. Πλένετε τη ρόκα και την κόβετε σε ένα μπολ. Καθαρίζετε τα κολοκύθια και τα κόβετε σε λωρίδες με έναν αποφλοιωτή λαχανικών. Μετά ψήνετε τις λωρίδες του κολοκυθιού στο γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνετε να κρυώσουν και μετά τις προσθέτετε στο μπολ με τη ρόκα. 3. Περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, βάζετε τη φέτα, αφού πρώτα την τρίψετε με τα χέρια, τα φιστίκια, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.