Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα πριν από το 2100 η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει κατά 11,5 περίπου μέτρα. Αν συμβεί αυτό 1.800 πόλεις θα αντιμετωπίσουν πολύ μεγάλα προβλήματα μεταξύ των οποίων και το Λονδίνο, το Σίδνεϊ και η Νέα Υόρκη. Οι εικόνες που δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail δείχνουν τι θα συμβεί εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Την έρευνα διεξάγει ομάδα από το Κλιματολογικό Κέντρο του Λονδίνου και προειδοποιεί ότι αν και όλοι έχουμε ακούσει τις επιπτώσεις από την υπερθέρμανση του πλανήτη θα πρέπει πλέον να τις λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν. Γι’ αυτό το λόγο η ομάδα έρευνας επεξεργάστηκε ψηφιακά φωτογραφίες μεγάλων πρωτευουσών για να δείξει πώς μπορεί να μοιάζουν αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Σε κάθε φωτογραφία απεικονίζεται πώς θα αλλάξει η κάθε πόλη…

Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι οι αυξήσεις της στάθμης της θάλασσας θα προκύψουν από την τήξη των πολικών πάγων προσθέτοντας όχι μόνο νερό στους ωκεανούς αλλά επιφέροντας ολόκληρη αλλαγή στη μορφή των ηπείρων όπως μετατόπιση του βάρους τους. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος είναι ήδη εγκλωβισμένος σε κάποιο βαθμό από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα.

ΛονδίνοΛονδίνο βυθίζεται Λονδίνο βυθίζεται

Μουμπάι

Μουμπάι βυθίζεται Μουμπάι βυθίζεται

Νέα Υόρκη

βυθίζεται βυθίζεται

Ρίο ντε Τζανέιρο

Νέα Υόρκη βυθίζεται βυθίζεται

Σαγκάη

βυθίζεται βυθίζεται

Σίδνεϊ

βυθίζεται βυθίζεται